Vihreä Minestronekeitto ja paahdetut metsäleivät

0.0/5
Arvosana: 0.0 / 5
(0 ääntä)
Vihreä Minestronekeitto ja paahdetut metsäleivät -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Riistafondia.
ToucOfTasteReseptit-

Ainesosat

45 minuuttia
6

annosta

 kpl purjo
200 g juuriselleriä
1 kpl kesäkurpitsa
200 g vihreää parsaa (10 tankoa)
1 kpl vihreä paprika
3 kpl valkosipulin kynttä
125 g savukinkkua
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua timjamia
  suolaa
 l vettä
6 rkl Bong Touch of Taste Riistafondia
 (400g) borlottipapuja (tai muita papuja)
200 g pientä pastaa, esim. minestrone-, aakkos- tai rakettipastaa
1 rkl valko-tai punaviinietikkaa
  pinjansiemeniä
4 viipaletta vaaleaa leipää (esim. taikinajuureen leivottua vehnäleipää)
1 tl oliiviöljyä
150 g crème fraîchea
 tl Bong Touch of Taste Kantarellifondia
  tuoretta oreganoa, timjamia tai villiyrttejä, kuten ketunleipää tai suolaheinää

Valmistus

Vihreä Minestronekeitto

  1. Leikkaa purjo pituussuunnassa kahtia ja pese huolellisesti hiekasta. Hienonna. Kuori juuriselleri ja kuutioi 1x1 cm kuutioiksi. Laita keittokattilaan.
  2. Kuutioi kesäkurpitsa 1x1 cm kuutioiksi. Leikkaa parsoista juuren kuiva osa pois ja kuori ne noin 5 cm päähän nupusta. Leikkaa varret 1 cm paloiksi, jätä nuput ehjiksi. Poista paprikasta kanta ja kuutioi se 1x1 cm kuutioiksi. Viipaloi valkosipulin kynnet. Viipaloi kinkku 0,5 cm paloiksi ja leikkaa ne edelleen 0,5x0,5 cm kuutioiksi.
  3. Lisää oliiviöljy kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä, anna vihannesten kuullottua öljyssä, noin 5 minuuttia. Lisää sitten kinkkukuutiot ja timjami, jatka paistelua vielä pari minuuttia ja lisää sitten vesi ja fondi. Kiehauta.
  4. Laita toinen kattilallinen vettä kiehumaan pastan keittoa varten. Kun pastan keittovesi kiehuu, mausta vesi suolalla ja lisää pastat, keitä paketin ohjeen mukaan. Siivilöi ja laita sivuun.
  5. Kun keiton liemi kiehuu, mausta se suolalla. Keitä 5 minuuttia, lisää sitten loput kasviksista, myös siivilässä huuhdellut pavut, kattilaan. Odota että keitto kiehahtaa uudelleen ja alenna sitten lämpöä niin että se porisee rauhallisesti, keitä 10 minuuttia. Maista lopuksi keiton liemi, lisää tarvittaessa suolaa ja sekoita joukkoon myös etikka.
  6. Annostele keitto laittamalla lautasen pohjalle keitettyä pastaa ja kauhomalla päälle kuumaa, vihreää minestronekeittoa.

Paahdetut metsäleivät

  1. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Levitä pinjansiemenet pienelle uunipellille tai vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja paahda uunin keskiosassa noin 25 minuuttia, käännellen siemeniä pari kertaa kesken paiston. Nosta kullanruskeiksi paahtuneet siemenet uunista ja kumoa kulhoon jäähtymään.
  2. Tee siementen paahtuessa sienikerma. Vatkaa crème fraîchen rakenne sileäksi kulhossa. Lisää 2 tl kantarellifondia ja sekoita tasaiseksi; jos haluat vahvemman ja suolaisemman maun, lisää vielä teelusikallinen fondia.
  3. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Laita leivät uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Paahda uunin yläosassa n. 3 minuuttia, kunnes leivät ovat ruskistuneet.
  4. Anna leipien jäähtyä hetki, levitä sitten niille sienikermaa ja ripottele päälle pinjansiemeniä ja haluamiasi yrttejä. Tarjoa minestronekeiton kanssa tai alkupalana.

Huom! Et tarvitse reseptiin koko pussillista pinjansiemeniä, mutta ne kannattaa paahtaa kaikki kerralla, jotta pinjansiemenet ovat helposti heti käytettäviä muussa ruoanlaitossa. Säilytä paahdettuja pinjansiemeniä lasipurkissa kuivakaapissa.

Tulosta
Sähköposti
Mitä mieltä olet reseptistä?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Liittyvät reseptit

arvosana (0)
0.0/5
arvosana (0)
0.0/5
40 min
arvosana (0)
0.0/5
arvosana (0)
0.0/5
Noin 30 min
arvosana (0)
0.0/5
60 min
Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi