Kokkikoulu

Teemme sinusta paremman kotikokin

Opit valitsemaan oikeita raaka-aineita, ymmärtämään miten voit käyttää fondejamme, valmistamaan hitaasti haudutettavia ruokia ja saat tietoa aasialaisesta keittiöstä. Kokkikoulu auttaa sinua tulemaan paremmaksi ruoanlaittajaksi.
Food hacks

Opi parhaat keittiöniksit

Kokkikoulu

TEEMME SINUSTA PAREMMAN KOTIKOKIN

Hyväksi ruoanlaittajaksi tuleminen vaatii kokemusta ja tietoa. Opetamme sinulle parhaat vinkit ja niksit, joilla voit nostaa osaamistasoasi.

Kokkikoulu

Keitä oma fondi

Kokkikoulu

Milloin liha on kypsä?

Käytä aina grillatessa lihalämpömittaria. Silloin lihasta tulee täydellisten mehukasta ja maukasta. Muista käyttää mittaria myös broileria ja kalaa grillatessa.

Fondikoulu

Fondimme tuovat maun uudelle tasolle

Kokkikoulu

Maukkaampaa lihaa grillissä

Kokkikoulu

Grillaa marinadeilla ja kastikkeilla

Hyvä marinadi on mausteinen, intensiivinen ja korostaa pääraaka-aineen makua. Bong Touch of Taste -fondit sopivat erinomaisesti marinadeihin, grilliöljyihin ja glaseerauskastikkeisiin. 

Kokkikoulu

Kysy kokilta

Olemme koonneet saamiamme yleisimpiä kysymyksiä ja vastanneet niihin alla auttaaksemme sinua ratkaisemaan ongelmiasi ja parantaaksemme ruoanlaittotaitoasi.
Ehdottomasti! Fondit sopivat erinomaisesti esimerkiksi majoneesiin, ranskankermaan ja kermaviiliin. Hyvä vinkki on maustaa ranskankerma Hummerifondilla, hienoksi silputulla ruohosipulilla ja tillillä. Tarjoa kylmäkastike esimerkiksi paistetun kalan kanssa. Kokeile myös lisätä joukkoon kuorittuja katkarapuja ja tarjoile keitetyn pastan kanssa.
Avattu fondi on säilytettävä jääkaapissa suljettuna, jolloin se säilyy pullon etikessä merkittyyn parasta ennen -päivään saakka. Huomioithan, että jääkaappilämpötilassa fondin rakenne hieman samenee ja sakenee. Se on kuitenkin normaalia, eikä vaikuta fondin laatuun. Muistathan aina ravistaa fondia ennen käyttöä!
Ole varovainen lisätessäsi suolaa. Jos ruoasta kuitenkin tulee liian suolaista, lisää viipaloituja, raakoja perunoita ja anna niiden kiehua padassa noin 10 minuuttia. Perunat imevät suolaa itseensä. Älä kuitenkaan keitä liian kovalla lämmöllä, jotta perunat eivät rikkoudu ja pilaa koko pataa.

Ei ole. Olemme poistaneet Touch of Taste -fondeista kaikki kasviperäiset transrasvat. Tämän vuoksi käyttämämme kasvirasvan transrasvapitoisuus on alle 1. Luku on alhaisin teollisissa kasvirasvoissa.

Hyvä vinkki on paistaa lihaa aluksi öljyssä, koska öljy kestää korkeampia lämpötiloja. Kun lihapalat ovat kauniin kullankeltaisia, voit lisätä voita oman maun mukaan.

Tämä aihe on kuuma peruna ammattilaisten keskuudessa, eivätkä kaikki ole asiasta samaa mieltä. Tiettyjä perussääntöjä on kuitenkin olemassa. Jos liha suolataan ennen paistamista, suola alkaa vetää nestettä lihasta. Neuvoni on, että suolaa liha kokonaan ennen paistamista ja lisää pippuri ja mausteet vasta myöhemmin.

Lähes kaikkea ruokaa voi pitää lämpimänä lyhyen aikaa, mutta juuri kalan pitäminen lämpimänä on vaikeaa. Tarjoile kala juuri valmistettuna. Parempi vieraiden odottaa kalaa kuin että kala joutuu odottamaan vieraita!

Perunan pinnalle muodostuu kalvo, kun valmiiksi kuorittuja perunoita pidetään lämmitettyinä pidemmän aikaa. Näin tapahtuu usein kouluruokalassa, kun perunoita keitetään suuri määrä.

Se riippuu täysin ruoasta! Lihan pitää olla yhtä lämmintä kuin mitä se on paistettaessa sisältä. Eli esimerkiksi pannupihvin tarjoilulämmön pitäisi olla vähintään 65 asteista sisältä. Keitot ja kastikkeet tarjoillaan noin 60–70 asteen lämpöisinä. Tärkeää on tarjoilla ruoka heti, kun se on valmista, jolloin tuoksu ja maku ovat parhaimmillaan.

Laita perunat veteen. Ne kestävät siinä yleensä pidempään. Voit laittaa veteen myös muutaman sitruunaviipaleen.

Ei, mutta sitä ei ole myöskään mukava syödä. Sitruuna kannattaa huuhdella hyvin ennen käyttöä. Jos käytät luomusitruunoita, voit olla varma, ettei niihin ole ruiskutettu aineita.

Ota pihvi pois kylmästä hetki ennen paistamista ja varmista, että paistinpannu on kuuma. Lisää pannulle teelusikallinen rapsiöljyä, laita pihvi pannulle ja paista korkeassa lämpötilassa. Käännä pihvi, lisää hieman voita ja vähennä lämpöä. Tarjoile heti.

Perunoita keitettäessä kattilan päällä kannattaa pitää kantta, jottei vettä haihdu pois. Alla muutama perunoiden keittämiseen liittyvä hyvä sääntö.

Kuorimattomat perunat: Harjaa perunat hyvin. Laita ne kattilaan ja lisää lämmintä tai kylmää vettä niin, että kaikki perunat ovat veden pinnan alapuolella. Suolaa ei tarvita, sillä se ei imeydy kuoren läpi.

Kuoritut raa’at perunat: Huuhtele ja kuori perunat. Pidä vedessä ja lisää suolaa.

Uudet perunat: Harjaa tai puhdista perunat. Laita ne kiehuvaan veteen, johon on lisätty suolaa ja mielellään myös muutama tillinoksa tai -varsi.

Kiehauta perunat aina mahdollisimman nopeasti. Vähennä sen jälkeen lämpöä ja anna perunoiden kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla. Kokeile välillä kypsyyttä. Kaada keitinvesi pois. Anna perunoiden höyrytä ilman kantta muutaman minuutin ajan lämpimässä. Tarjoile perunat heti keittämisen jälkeen. Jos perunoita pidetään lämmitettyinä, niistä häviää C-vitamiinia.

Keittoajat: vanha peruna 20–25 minuuttia, uusi peruna 10–20 minuuttia.

Totta kai laihaan kokkiin voi luottaa! Tärkeintä on intohimo ruokia ja juomia kohtaan sekä tietenkin hyvät taidot ja kokemus.

Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi