Hyväksi ruoanlaittajaksi tuleminen vaatii kokemusta ja tietoa. Opetamme sinulle parhaat vinkit ja niksit, joilla voit nostaa osaamistasoasi.
Käytä aina grillatessa lihalämpömittaria. Silloin lihasta tulee täydellisten mehukasta ja maukasta. Muista käyttää mittaria myös broileria ja kalaa grillatessa.
Hyvä marinadi on mausteinen, intensiivinen ja korostaa pääraaka-aineen makua. Bong Touch of Taste -fondit sopivat erinomaisesti marinadeihin, grilliöljyihin ja glaseerauskastikkeisiin.
Ei ole. Olemme poistaneet Touch of Taste -fondeista kaikki kasviperäiset transrasvat. Tämän vuoksi käyttämämme kasvirasvan transrasvapitoisuus on alle 1. Luku on alhaisin teollisissa kasvirasvoissa.
Hyvä vinkki on paistaa lihaa aluksi öljyssä, koska öljy kestää korkeampia lämpötiloja. Kun lihapalat ovat kauniin kullankeltaisia, voit lisätä voita oman maun mukaan.
Tämä aihe on kuuma peruna ammattilaisten keskuudessa, eivätkä kaikki ole asiasta samaa mieltä. Tiettyjä perussääntöjä on kuitenkin olemassa. Jos liha suolataan ennen paistamista, suola alkaa vetää nestettä lihasta. Neuvoni on, että suolaa liha kokonaan ennen paistamista ja lisää pippuri ja mausteet vasta myöhemmin.
Lähes kaikkea ruokaa voi pitää lämpimänä lyhyen aikaa, mutta juuri kalan pitäminen lämpimänä on vaikeaa. Tarjoile kala juuri valmistettuna. Parempi vieraiden odottaa kalaa kuin että kala joutuu odottamaan vieraita!
Perunan pinnalle muodostuu kalvo, kun valmiiksi kuorittuja perunoita pidetään lämmitettyinä pidemmän aikaa. Näin tapahtuu usein kouluruokalassa, kun perunoita keitetään suuri määrä.
Se riippuu täysin ruoasta! Lihan pitää olla yhtä lämmintä kuin mitä se on paistettaessa sisältä. Eli esimerkiksi pannupihvin tarjoilulämmön pitäisi olla vähintään 65 asteista sisältä. Keitot ja kastikkeet tarjoillaan noin 60–70 asteen lämpöisinä. Tärkeää on tarjoilla ruoka heti, kun se on valmista, jolloin tuoksu ja maku ovat parhaimmillaan.
Laita perunat veteen. Ne kestävät siinä yleensä pidempään. Voit laittaa veteen myös muutaman sitruunaviipaleen.
Ei, mutta sitä ei ole myöskään mukava syödä. Sitruuna kannattaa huuhdella hyvin ennen käyttöä. Jos käytät luomusitruunoita, voit olla varma, ettei niihin ole ruiskutettu aineita.
Ota pihvi pois kylmästä hetki ennen paistamista ja varmista, että paistinpannu on kuuma. Lisää pannulle teelusikallinen rapsiöljyä, laita pihvi pannulle ja paista korkeassa lämpötilassa. Käännä pihvi, lisää hieman voita ja vähennä lämpöä. Tarjoile heti.
Perunoita keitettäessä kattilan päällä kannattaa pitää kantta, jottei vettä haihdu pois. Alla muutama perunoiden keittämiseen liittyvä hyvä sääntö.
Kuorimattomat perunat: Harjaa perunat hyvin. Laita ne kattilaan ja lisää lämmintä tai kylmää vettä niin, että kaikki perunat ovat veden pinnan alapuolella. Suolaa ei tarvita, sillä se ei imeydy kuoren läpi.
Kuoritut raa’at perunat: Huuhtele ja kuori perunat. Pidä vedessä ja lisää suolaa.
Uudet perunat: Harjaa tai puhdista perunat. Laita ne kiehuvaan veteen, johon on lisätty suolaa ja mielellään myös muutama tillinoksa tai -varsi.
Kiehauta perunat aina mahdollisimman nopeasti. Vähennä sen jälkeen lämpöä ja anna perunoiden kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla. Kokeile välillä kypsyyttä. Kaada keitinvesi pois. Anna perunoiden höyrytä ilman kantta muutaman minuutin ajan lämpimässä. Tarjoile perunat heti keittämisen jälkeen. Jos perunoita pidetään lämmitettyinä, niistä häviää C-vitamiinia.
Keittoajat: vanha peruna 20–25 minuuttia, uusi peruna 10–20 minuuttia.
Totta kai laihaan kokkiin voi luottaa! Tärkeintä on intohimo ruokia ja juomia kohtaan sekä tietenkin hyvät taidot ja kokemus.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.