Naudanliha, Pataruoka

Suklaalla ja pancettalla höystetty härkäpata

Suklaalla ja pancettalla höystetty härkäpata -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    noin 90 minuuttia

    Skickat!

    Ainesosat

    • 700 g naudanlihaa paloina
    • 2 kpl salottisipulia
    • 1 rkl rypsiöljyä
    • 100 g pancettaa
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • 2 rkl savupaprikajauhetta
    • 2 tl cayennenpippuria
    • 2 rkl kuivattua oreganoa
    • 2 tl sambal oelekia, tarkista maku, ettei tule liian tulista
    • 2 dl valkoviiniä tai sherryä
    • 5 dl vettä
    • 2 rkl Bong Touch of Taste vasikanfondia
    • 1 rkl balsamicoa
    • 40 g tummaa suklaata,70-85 %
    • 1 kourallinen tuoretta salviaa
    • 4 kpl tuoretta timjaminoksaa
    • Suolaa ja pippuria

    Valmistus

    1. Leikkaa liha noin 2 x 2 cm paloiksi.
    2. Viipaloi sipulit ja leikkaa pancetta* paloiksi.
    3. Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista lihaa, sipulia ja pancettaa muutaman minuutin ajan.
    4. Levitä jauhoja, cayennepippuria ja paprikajauhetta lihan päälle ja anna ruskistua vielä muutaman minuutin ajan.
    5. Lisää valkoviini ja sambal oelek, anna kiehua hieman kokoon.
    6. Pilko ja lisää suklaa hieman kerrallaan sekoittaen.
    7. Lisää fondi ja laimenna vedellä, kunnes lihan pinta peittyy.
    8. Anna ruoan kiehua miedolla lämmöllä noin tunnin ajan.
    9. Mausta suolalla, pippurilla, viinietikalla ja halutessasi fondilla.
    10. Poista yrtit ja tarjoa.

    Vinkki! Tarjoa leivän ja riisin kanssa.

    *Jos pancettaa ei löydy kaupasta, sen voi korvata pekonilla.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET