Intialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia.
Ainesosat
45
4
annosta
LIHAPULLAT
600 g jauhelihaa
1 kpl keltasipulia
1 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
1 tl kardemummaa, jauhettuna
1 rkl juustokuminaa, jauhettuna
1 tl chilijauhetta
1 rkl korianteria, jauhettuna
1 kpl kananmunia
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
KASTIKE
1 kpl keltasipulia, hienonnettuna
1 rkl tomaattipyrettä
3 kpl valkosipulinkynsiä, raastettuna
1 rkl inkivääriä, raastettuna
1 kpl kanelitankoja
1 rkl juustokuminaa, jauhettuna
1 rkl korianteria, jauhettuna
2 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
2 kpl tomaattia, pilkottuna
2 kpl tuoretta vihreää chiliä, hienonnettuna
2 dl vettä
3 dl kookosmaitoa
Valmistus
Lihapullat:
Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Älä ruskista.
Laita kuullotettu sipuli suureen kulhoon. Lisää joukkoon mausteet, fondi, munat, korppujauhot sekä kerma. Sekoita ja lisää jauheliha.
Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla, sekoita tasaiseksi.
Pyörittele massasta suuria lihapullia ja ruskista ne paistinpannulla hyvän värisiksi. Laita sivuun.
Kastike:
Ruskista sipuleita noin 5 min. Lisää valkosipuli, inkivääri, chili ja kanelitanko joukkoon. Jatka kuullottamista noin minuutti. Lisää joukkoon lihapullat, juustokumina, korianteri, tomaatipyre ja tomaatit.
Kaada vesi ja loppufondista päälle. Kuumenna ja laske sitten lämpöä. Anna hautua noin 15 minuuttia.
Kaada kookosmaito ja kerma joukkoon, anna hautua vielä 10 minuuttia.
Hienonna tuoretta korianteria ja ripottele ruoan pinnalle.
Riisi tai couscous sopii erinomaisesti tämän ruoan lisäkkeeksi.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.