Ankanrintaa, kurpitsaa, savoijinkaalia ja arabica-kastiketta
0.0/5
Arvosana: 0.0 / 5
(0 ääntä)
Ankanrintaa, kurpitsaa, savoijinkaalia ja arabica-kastiketta -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä.
Ainesosat
4
annosta
2 kpl ankanrintaa
1 kpl butternut-kurpitsaa (myskikurpitsaa)
3 dl kermaa
3 dl maitoa
1 kpl savoijinkaalia
3 kpl salottisipulia
2 rkl ruokosokeria
1 kpl laakerinlehtiä
3 timjamia
3 rkl balsamiviinietikkaa
3 dl punaviiniä
3 rkl Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
1 rkl kahvipapuja
voita
maissitärkkelystä
suolaa ja pippuria
ruokaöljyä, neutraalin makuista
Valmistus
Lämmitä uuni 130 °C:seen.
Poista mahdolliset kalvot ja näkyvä ylimääräinen rasva ankanrinnasta. Leikkaa jokaisen ankanrinnan pintaan ruutukuvio, älä leikkaa liian syviä viiltoja. Suolaa ja pippuroi.
Halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja leikkaa kurpitsa tasakokoisiin paloihin. Keitä kurpitsapalat pehmeiksi kerman ja maidon seoksessa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Suikaloi savoijinkaali. Keitä pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä, laita sen jälkeen jääveteen. Nosta jäähtynyt kaali talouspaperille kuivumaan.
Kuori ja paloittele salottisipuli. Sulata raakasokeri kattilassa keskikuumalla lämmöllä. Lisää kattilaan salottisipuli, laakerinlehti ja timjami. Kuullota muutama minuutti. Lisää sitten balsamiviinietikka ja punaviini. Anna kiehua kokoon, kunnes 1/3 on jäljellä. Lisää fondi. Hauduta muutama minuutti. Laita pavut kastikkeeseen ja hauduta 3 min., siivilöi. Lisää halutessasi fondia, mausta suolalla, pippurilla tai nokareella voita. Suurusta kastike haluttuun sakeuteen.
Paista ankanrinnat hiljalleen keskilämmöllä nahkapuolelta. Käännä rinnat ja lisää nokare voita ja pari timjamin oksaa. Paista uunissa, kunnes sisälämpötila on 56 °C. Anna lihan levätä 5 minuuttia, ennenkuin leikkaat lihan tarjolle.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.