Naudanfileetä, kermaisia sieniä, juurespaistosta ja punaviinikastiketta
0.0/5
Arvosana: 0.0 / 5
(0 ääntä)
Naudanfileetä, kermaisia sieniä, juurespaistosta ja punaviinikastiketta -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia ja Häränlihafondia punaviinillä.
Ainesosat
4
annosta
Juureskakku:
400 g perunoita
100 g porkkanoita
100 g juuriselleriä
100 g palsternakkaa
1 kpl keltasipulia
1 rkl voita
1 rkl kuohukermaa
2 rkl Bong Touch of Taste Luomu Kasvisfondia
suolaa ja mustapippuria
Punaviinikastike:
1 kpl salottisipulia
1 rkl voita
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
2 rkl balsamicoviinietikkaa
3 rkl Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
1 rkl fariinisokeria
maissitärkkelystä suurustamiseen
Kermaiset sienet:
200 g sieniä, esim. kantarelleja ja osterivinokkaita
1 kpl salottisipulia
1 rkl voita
2 dl kuohukermaa
2 tl Bong Touch of Taste Luomu Kasvisfondia
Naudanfilee:
700 g naudan sisäfilettä
2 rkl rypsiöljyä
Valmistus
Juureskakku:
Leikkaa juurekset ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Älä huuhtele viipaleita, jottei tärkkelys lähde pois.
Ruskista sipuli pehmeäksi voissa.
Sekoita yhteen kerma, fondi sekä mausteet. Yhdistä seos juuresten ja sipulin kanssa.
Peitä uunivuoka leivinpaperilla ja täytä vuoka juuresseoksella erittäin tiiviisti ja huolellisesti.
Paista 150°C:ssa n. 45 min. kunnes kasvikset ovat läpeensä kypsiä.
Anna juuresvuoan jäähtyä painon alla.
Kun juureskakku on jäähtynyt kylmäksi, poista se vuoasta kääntämällä se ylösalaisin. Leikkaa kakusta kauniita annospaloja.
Lämmitä paloja uunissa 150°C:ssa noin 20 min. ajan.
Punaviinikastike:
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista voissa.
Kaada joukkoon viini, vesi, balsamiviinietikka, fondi ja fariinisokeri. Anna kiehua hiljalleen 10 min.
Suurusta kastike haluamaasi paksuuteen pieneen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä.
Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa fariinisokeria ja fondia.
Kermaiset sienet:
Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna kattilassa voi ja kuullota sipulia ja sieniä miedolla lämmöllä 5 min. ajan.
Kaada joukkoon kerma sekä fondi ja keitä, kunnes saat hyvän rakenteen.
Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi lisää fondia.
Naudanfilee:
Paloittele sisäfilee neljään yhtä suureen osaan. Kuumenna paistinpannu kunnolla kuumaksi. Laita öljyä pannulle ja ruskista lihaa yhdeltä puolelta 45 sekuntia. Käännä lihat ja lisää voi sekä yrtit. Kauho lihan päälle voita ja paista vielä 45 sekuntia. Laita lihat uunivuokaan, kaada päälle pannulle jäänyt rasva sekä yrtit.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paista lihoja uunissa 100°C:ssa n. 30-40 min haluamaasi kypsyysasteeseen. Käytä lihalämpömittaria.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.