Kaalikääryleiden reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia.
Ainesosat
4
annosta
Kaalikääryleet
1 kpl valkokaalia, pieni
600 g jauhelihaa
1 kpl keltasipulia, hienonnettuna
1 dl korppujauhjoa
2 dl maitoa
2 kpl kananmunia
3 rkl soijakastiketta
rkl siirappia
rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
suolaa
pippuria
Liemi
1 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
4 dl vettä
2 tuoretta timjamia
1 kpl laakerinlehtiä
Valmistus
Kaalikääryleet:
Poista kaalista terävällä veitsellä kova keskikohta juuresta. Yritä saada kaali pysymään koossa. Laita koko kaalinpää kattilaan ja peitä vedellä. Kiehauta ja anna hautua 10 minuutin ajan. Ota kaali kattilasta ja anna sen jäähtyä hetken. Irrota sen jälkeen lehdet varovasti kaalinpäästä. Leikkaa lehdistä kova keskikohta varovasti ohuemmaksi. Käytä poisleikatut kohdat ja rikkinäiset lehdet täytteeseen. Hienonna ne pienemmiksi paloiksi.
Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista sipulia ja hienonnettua kaalisilppua muutama minuutti. Anna jäähtyä ja laita sivuun.
Yhdistä jauheliha, sipuli-kaalisekoitus, korppujauhot, maito, kananmuna, soija, siirappi ja fondi. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää tarvittaessa fondia. Sekoita tasaiseksi.
Laita nokare täytettä kaalinlehdelle ja taittele tiiviiksi, kauniiksi kääryleiksi. Laita kääryleet paistonkestävään uunivuokaan. Sudi päälle sulatettua voita ja ripottele pinnalle hieman fariinisokeria. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
Paista kääryleet uunissa 175°C:ssa 30 min. ajan. Lisää sitten liemi ja paista vielä 20 min. 150°C:ssa.
Liemi:
Kun kääryleet paistuvat uunissa, yhdistä kaikki liemen ainekset ja keitä kattilassa.
Tarjoiluun:
Tarjoa kaalikääryleet keitettyjen perunoiden, puolukkasurvoksen ja maustekurkkujen kanssa.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.