Härän tournedos, perunapaistosta ja punaviinikastiketta

0.0/5
Arvosana: 0.0 / 5
(0 ääntä)
Härän tournedos, perunapaistosta ja punaviinikastiketta -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä.
Mehevä härän tournedos tarjoillaan pinaatilla maustetun perunapaistoksen ja timjamilla viimeistellyn punaviinikastikkeen kanssa.

Ainesosat

4

annosta

PINAATTI-PERUNAPAISTOS   
700 g perunoita
1 kpl keltasipulia
2 kpl valkosipulinkynsiä
4 rkl oliiviöljyä
65 g tuoretta lehtipinaattia
6 kpl kananmunia
2 dl kermaa
  suolaa ja pippuria
HÄRÄNFILÉ TOURNEDOS   
800 g naudanfilettä (keskiosa)
2 rkl voita paistamiseen
  suolaa ja mustapippuria
PUNAVIINIKASTIKE   
2 kpl salottisipulia, viipaloituna
1 kpl pieniä punajuuria, kuorittuna ja viipaloituna
50 g savupekonia, kuutioituna
 timjamia
5 dl punaviiniä
1 kpl laakerinlehtiä
2 rkl Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
5 dl vettä
1 tl sherryviinietikkaa tai punaviinietikkaa
25 g voita

Valmistus

Perunapaistos:

  1. Kuumenna uuni 225˚C:seen.
  2. Kuori ja keitä perunat miltei kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. 
  3. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ohuelti. 
  4. Viipaloi keitetyt perunat.
  5. Paista perunat ja sipulit puolessa määrässä öljyä suuressa paistinpannussa kullanruskeiksi. 
  6. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  7. Laita voideltuun uuninkestävään vuokaan vuorotellen perunoita ja pinaattia. 
  8. Vispaa yhteen kananmunat ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  9. Kaada munamaito tasaisesti perunoiden päälle vuokaan.
  10. Paista uunissa keskitasolla, kunnes munamaito alkaa hyytyä, noin 15 min.
  11. Leikkaa vuoasta annospaloja tai tarjoa suoraan vuoasta. 
    Koristele tuoreilla yrteillä.

Häränfilé tournedos:

Tournedos on naudanfileestä leikattu keskikohta. Tätä osaa kutsutaan joskus jopa "fileen sydämeksi". 

  1. Kuumenna uuni 160˚C:seen.
  2. Leikkaa liha 200 gramman paloiksi.
  3. Suolaa ja pippuroi liha molemmin puolin. 
  4. Kuumenna paistinpannu ja paista filepalat nopeasti voissa. Ota pannulla nopeasti vain väri lihan pintaan. 
  5. Laita uunipellille ja työnnä lihalämpömittari yhteen lihapalaan. Huom! mittarin kärjen tulee olla keskellä palaa. 
  6. Paista liha kypsäksi uunissa. Liha on valmista, kun sisälämpötila on 58˚C (medium).

Punaviinikastike:

  1. Ruskista sipuli ja punajuuri voissa keskikuumalla lämmöllä. 
  2. Lisää pekoni ja tuore timjami. Jatka kuullottamista pari minuuttia. 
  3. Kaada joukkoon viini ja keitä, kunnes jäljellä on noin 2 dl nesteestä. 
  4. Kaada joukkoon fondi, vesi ja viinietikka. Keitä vielä kokoon, kunnes jäljellä on n. 4 dl.
  5. Siivilöi ja suurusta haluttuun sakeuteen pieneen vesimäärään sekoitetulla maissitärkkelyksellä. 
  6. Vispaa voi kastikkeeseen ennen tarjoamista. 
  7. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
Tulosta
Sähköposti
Mitä mieltä olet reseptistä?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Liittyvät reseptit

arvosana (0)
0.0/5
arvosana (0)
0.0/5
60 minuttia
arvosana (0)
0.0/5
arvosana (0)
0.0/5
arvosana (0)
0.0/5
45
arvosana (0)
0.0/5
45
Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi