Mausteiset lihapullat tomaattikastikkeessa -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia ja Kasvisfondia. Touch of Taste –fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat viimeistellä makuelämyksen ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja mausta kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.
Ainesosat
25
4
annosta
Lihapullat
600 g naudan jauhelihaa tai sika-nauta-jauhelihaa
2 rkl Touch of Taste Vasikanfondia
tl sambal oelek -chilitahnaa
6 kevätsipulia, hienonnettuna
2 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria
öljyä paistamiseen
Mausteinen tomaattikastike
1 rkl valkosipulia, hienonnettuna
1 dl salottisipulia, hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
5 dl hienoa tomaattimurskaa
1 rkl Touch of Taste Kasvisfondia tai Touch of Taste Luomu Kasvisfondia
1 tl kuivattua chiliä
1 rkl balsamietikkaa
2 rkl basilikan lehtiä, hienonnettuna
Valmistus
Lihapullat
Sekoita kaikki aineet keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos massasta tulee liian jäykkää, voit lisätä hieman vettä.
Muotoile taikinasta lihapullia, paina niitä hieman kasaan ja paista hetki pannulla öljyssä.
Tarjoile lihapullat mausteisen tomaattikastikkeen kanssa.
Mausteinen tomaattikastike
Kuullota valkosipuli ja sipuli oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon tomaattimurska, fondi, chili, hyppysellinen suolaa ja mustapippuria.
Keitä miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia.
Lisää balsamietikka ja yrtit, anna kiehahtaa.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa balsamietikkaa tai sokeria.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.