Kreikkalainen lihapata, Stifado

0.0/5
Arvosana: 0.0 / 5
(0 ääntä)
Kreikkalaisen lihapadan eli Stifadon reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia.
Meheväksi haudutettu lihapata saa makunsa Kreikasta! Viimeistele maku Vasikanfondilla. Tarjoile fetajuuston ja paahdettujen juuresten kanssa.

Ainesosat

4

annosta

400 g naudanlapaa 4 cm paloina
400 g porsaan sisäfilettä 4 cm paloina
2 kpl punasipulia lohkoina
1 rkl rusinoita, pilkottuna
400 g tomaattimurskaa
3 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
1 rkl tomaattipyrettä
 kpl sitruunaa
  nippu lehtipersiljaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
LIHAN MARINADI   
 tl maustepippureita, kokonaisia
6 kpl mausteneilikoita, kokonaisia
2 tl sormisuolaa
4 kpl valkosipulinkynsiä
3 kpl laakerinlehtiä
1 kpl kanelitankoa
1 tl kuivattua oreganoa
 dl punaviiniä
4 rkl punaviinietikkaa

Valmistus

Marinadi:

  1. Murskaa maustepippurit, neilikat ja suola morttelissa. Lisää kuorittu valkosipulinkynsi ja jatka hienontamista, kunnes valkosipulista ja pippureista on muodostunut sosetta. 
  2. Laita sose kulhoon, lisää laakerinlehti ja loput marinadin aineksista. Sekoita.
  3. Marinoi lihaa mausteseoksessa vähintään 2 tuntia.

Pata:

  1. Nosta liha marinadista. Huom! Säästä marinadi! 
  2. Ruskista liha oliiviöljyssä ja voissa. Laita sen jälkeen pataan. 
  3. Ruskista kuoritut punasipulit ja paista noin 5-7 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmentyneet tai saaneet kullanruskean värin. Sekoita välillä. Laita sipulit pataan lihan kanssa. 
  4. Lisää siivilöity marinadi, fondi, rusinat, tomaatit ja tomaattipyre. Lisää niin paljon vettä, että liha peittyy. 
  5. Kiehauta, laske sitten lämpöä. Laita kansi päälle ja hauduta keskikuumalla lämmöllä 1,5 tuntia. 
  6. Ota kansi pois ja hauduta vielä tunti tai kunnes liha on oikein mureaa ja alkaa hajota ja kun kastike on paksua. Jos kastike on liian kuivaa, lisää loraus vettä. 
  7. Mausta, lisää sitruunanmehu ja tarvittaessa lisää mausteita. 
  8. Hienonna persilja ja ripottele padan pinnalle. Viimeistele lorauksella neitsytoliiviöljyä.
  9. Tarjoa paahdettujen perunalohkojen, juuresten sekä fetajuuston kanssa. 
Tulosta
Sähköposti
Mitä mieltä olet reseptistä?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Liittyvät reseptit

arvosana (0)
0.0/5
2
arvosana (0)
0.0/5
arvosana (0)
0.0/5
25 min
arvosana (0)
0.0/5
30 min
arvosana (0)
0.0/5
Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi