Kala- ja äyriäiskoulu

Simpukoiden käsittely

Simpukoista luullaan, että ne ovat liian hienoja ja vaikeita valmistaa. Oikeasti ne on uskomattoman helppoja valmistaa itse. Tuoreita simpukoita valmistaessa on tärkeä varmistaa, että ne ovat eläviä. Elävän simpukan tunnistaa sulkeutuneesta kuoresta. Suosi tuoreita, sertifioituja tai MSC-merkittyjä simpukoita.
Simpukoiden käsittely äyriäiskoulu

Näin käsittelet simpukat:

Vaihe 1

Tarkista, että simpukoiden kuoret ovat kiinni. Kopauta tarvittaessa kevyesti, jolloin kuori sulkeutuu. Jos simpukka sulkeutuu, se on käyttökelpoinen. Avoimeksi jäävät simpukat tulee heittää pois. Sama koskee vahingoittuneita tai muuten huononnäköisiä simpukoita.

Simpukoiden käsittely vaihe 1

Vaihe 2

Huuhtele simpukat huolellisesti kylmässä vedessä. Käytä tarvittaessa harjaa apuna.

Simpukoiden käsittely vaihe 2

Vaihe 3

Poista simpukoista ”parta” nyppäisemällä tai veitsellä ennen keittämistä. Parraksi kutsutaan sitä, mikä on jäljellä simpukan kiinnityskohdasta, ja se kasvaa simpukan kuorten välissä.

 

KATSO OHJEVIDEOMME SIMPUKOIDEN KÄSITTELYYN!

Relaterade recept

arvosana (0)
0.0/5
30
arvosana (0)
0.0/5
60 min
Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi