Kala-äyriäispata tillillä ja sahramilla -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kalafondia.
Ainesosat
4
annosta
1 kg tuoreita sinisimpukoita
300 g lohifilettä
200 g turskafilettä
1 prk ravunpyrstöjä, kuorittuja
5 kpl keltajuuria
100 g voita
3 kpl salottisipulia
2 dl valkoviiniä
1 kpl fenkolia, hienoksi leikattuna
3 rkl Bong Touch of Taste Kalafondia
3 dl kermaa
3 dl maitoa
1 sahramia
2 kpl laakerinlehtiä
1 kpl tähtianiksia
1 kpl sitruunaa
1 piparjuurta
Valmistus
Huuhtele ja puhdista simpukat kylmässä vedessä. Heitä pois simpukat, jotka ovat vahingoittuneet ja jotka eivät sulkeudu niitä kevyesti napauttamalla.
Paloittele kala tasakokoisiin kuutioihin. Suolaa ja pippuroi.
Kuori ja paloittele keltajuuret neljään osaan, keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Laita sivuun.
Kuori ja paloittele salottisipulit pienemmiksi paloiksi. Kuullota öljyssä mutta älä ruskista. Lisää valutetut simpukat ja valkoviini. Keitä 3 minuuttia kannen alla tai kunnes simpukat ovat avautuneet. Siivilöi simpukat ja säästä liemi.
Puhdista ja leikkaa fenkoli tasakokoisiin paloihin. Kuullota ne padassa voissa keskikuumalla lämmöllä. Lisää simpukkaliemi, fondi, kerma, maito ja mausteet. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää kala ja simpukat, hauduta 2-3 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
Heitä keltajuuret ruskistetun voin joukkoon, mausta sormisuolalla, sitruunankuorella ja piparjuurella.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.