- Voitele vuoat huolella voilla ja ripottele sokeri tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
- Yhdistä vadelmapyree, sitruunamehu sekä perunajauhot kattilassa. Kypsennä paksuksi kiisseliksi.
- Laita kelmu kiisselin päälle, ettei se kuoretu.
- Vaahdota valkuaista aluksi alhaisimmalla nopeudella. Lisää sokeri sekä sitruunamehu pienissä erissä. Lisää vatkaimen nopeutta loppua kohden. Vaahdota kovaksi marenkivaahdoksi. Kääntele neljäsosa valkuaisvaahdosta vielä hieman lämpimän kiisselin joukkoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Ota loput valkuaisvaahdot nuolijalla kulhosta ja kääntele varoen vadelmavaahdon joukkoon.
- Jaa vaahto annoskulhoihin. Tasoita pinta veitsellä ja puhdista vuokien reunat.
- Tässä vaiheessa voit halutessasi pakastaa annoskulhot ja paistaa kohokkaat myöhemmin.
- Paista kohokkaat uunissa 190°C:ssa noin 14 min. ajan. Käytä vain ylä- ja alalämpöä, ei kiertoilmatoimintoa.
Ripottele kohokkaiden päälle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.