Kala & äyriäinen

Risotto ravuilla

Rapurisottoon suosittelemme Bong Touch of Taste Kanafondia, jolla saat ruokaan entistä täyteläisemmän maun.

Betyg:

Annokset: 4

60 min

Skickat!

Ainesosat

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 kpl salottisipulia
  • 3 dl risottoriisiä, esim. arborio tai carnaroli
  • 2 dl valkoviiniä, kuivaa
  • 8 dl vettä
  • 2 rkl Bong Touch of Taste Kanafondia
  • 2 dl Västerbottensost -juustoa, raastettuna
  • 2 rkl voita
  • 2 dl ravunpyrstöjä, kuorittuna
  • 4 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja, suikaloituna
  • mustapippuria, vastajauhettu

Valmistus

  1. Kuumenna öljy kattilassa, kuullota sipulia hetken.
  2. Sekoita joukkoon riisi ja kuullota vielä muutama minuutti.
  3. Kaada joukkoon viini ja anna kiehua kunnes neste on haihtunut.
  4. Keitä vesi ja fondi toisessa kattilassa ja pidä lämpimänä.
  5. Kaada lämmin vesi-fondi seos vähän kerrallaan riisin joukkoon.
  6. Anna kiehua kunnes riisi on pehmeää ja risotto on tasaisen kermainen.
  7. Sekoita joukkoon juusto, voi, tomaatit ja ravut.
  8. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää tarvittaessa fondia.
  9. Annostele risotto lautasille ja laita heti tarjolle.

SISÄLTYVÄT TUOTTEET