Joulu, Riista, Kastike

Peuran ulkofilee punaviinikastikkeella

Peuran ulkofilee punaviinikastikkeella -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    60 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • Peuran ulkofilé
    • 600-800 g peuran ulkofileetä
    • 1 rkl öljyä
    • suolaa ja pippuria
    • 1 rkl voita
    • tuoretta timjamia
    • laakerinlehti
    • Tarjoiluun:
    • paahdettuja perunoita
    • kasviksia
    • Punaviinikastike
    • 1 dl salottisipulia, hienonnettuna
    • 2 dl juureksia, hienonnettuna
    • 1 rkl voita
    • 2 dl punaviiniä
    • 1 dl vettä
    • 2 rkl balsamietikkaa
    • 3 rkl Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
    • 1 rkl fariinisokeria
    • maissitärkkelystä
    • suolaa ja pippuria

    Valmistus

     

    Peuran ulkofilé

    1. Siisti liha poistamalla ylimääräiset kalvot. Mausta liha.
    2. Ruskista liha kuumalla lämmöllä. Kun liha on ruskistettu kaikilta pinnoilta, lisää pannulle voi, timjami ja laakerinlehti. Lusikoi sulaa voita pannulta lihan päälle.
    3. Siirrä liha uunivuokaan. Loppukypsennä fileetä 110 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia riippuen halutusta kypsyysasteesta (sisälämpötila: verinen 53 astetta, medium 58 astetta ja kypsä 65 astetta).
    4. Anna kypsennetyn lihan levätä hetki ennen sen leikkaamista.

     

    Punaviinikastike

    1. Ruskista sipuli ja juurekset voissa.
    2. Lisää joukkoon punaviini, vesi, balsamietikka, fondi ja fariinisokeri. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
    3. Suurusta kastike haluttuun paksuuteen lisäämällä veteen sekoitettua maissitärkkelystä kastikkeen joukkoon.
    4. Mausta kastike fondilla, suolalla ja pippurilla, balsamietikalla ja fariinisokerilla.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET