Joulu, Naudanliha, Kastike

Paisti uunijuureksilla ja punaviinikastikkeella

Paisti uunijuureksilla ja punaviinikastikkeella – reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia. Touch of Taste – fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste – fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    45 minuuttia

    Skickat!

    Ainesosat

    • n. 600 g naudan paahto- tai sisäpaistia
    • öljyä
    • voita
    • laakerinlehtiä
    • timjamia
    • Uunijuureksiin
    • 300 g maa-artisokkaa
    • 2 porkkanaa
    • 1 rkl voita
    • 1 rkl rypsiöljyä
    • Kastikkeeseen
    • 1 dl sipulia pilkottuna
    • 1 porkkana pilkottuna
    • 1 palsternakka pilkottuna
    • 1 rkl voita
    • 2 dl punaviiniä
    • 3 dl vettä
    • 2 rkl punaviinietikkaa
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Häränlihafondia
    • 1 rkl fariinisokeria
    • maissitärkkelystä

    Valmistus

    1. Harjaa ja pese artisokat, halkaise ne keskeltä pienemmiksi ja laita ne uunivuokaan.
    2. Harjaa porkkanat, pilko ne hienoiksi paloiksi ja lisää vuokaan. Paahda juureksia 225° asteisessa uunissa 20-15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
    3. Ruskista sipuli ja juurekset voissa. Lisää viini, vesi, etikka, fondi ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen 40 minuuttia. Suurusta kastike halutun paksuiseksi maissitärkkelyksellä, johon on sekoitettu vähän vettä. Mausta fondilla, suolalla, pippurilla, etikalla ja fariinisokerilla.
    4. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Ruskista öljyssä korkealla lämmöllä.
    5. Lisää voi ja mausteet, ja paista liha uunissa 120° asteessa halutun kypsyiseksi. Anna lihan levätä leikkuulaudalla 5 minuuttia ennen viipalointia.
    6. Tarjoile liha yhdessä perunamuusin, uunijuuresten ja kastikkeen kera.

    Vinkki – valmista punaviinikastike ja uunijuurekset edeltävänä päivänä. Kiehauta kastike ja lämmitä juurekset uunissa ennen tarjoilua.

    Kasvisversion saat vaihtamalla lihan grillijuustoon ja käyttämällä kasvisfondia.
    Vegaanisen version saat valmistamalla perunamuusin vegaanisista vaihtoehdoista. Käytä kastikkeessa kasvisfondia ja vegaanista margariinia. Korvaa liha paistetulla juurisellerillä.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET