Glaseeratut joululihapullat

0.0/5
Arvosana: 0.0 / 5
(0 ääntä)
Nämä mehevät lihapullat sopivat mainiosti joulupöytään! Tutut jouluiset mausteet ja Vasikanfondi tuovat taikinaan joulun makua. Lihapullat viimeistellään herkullisella glaseerauskastikkeella, johon tulee puolukoita, siirappia, soijaa ja tilkka Vasikanfondia. Tarjoile lihapullat höyryävän kuumina.

Glaseeratut joululihapullat -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia.

Glaseeratut joululihapullat

Ainesosat

30 min
8

annosta

500 g sika-nautajauhelihaa
1 kpl iso sipuli hienonnettuna
1 rkl voita
 muna
1 dl korppujauhoa
1 dl maitoa
0.5 dl kermaa
1.5 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
1 mm maustepippuria, jauhettua inkivääriä, jauhettua neilikkaa, kardemummaa ja suolaa
  voita paistamiseen
Glaseeraukseen:   
2 dl pakastepuolukoita
0.5 dl tummaa siirappia
1 rkl sitruunanmehua puristettuna
1 rkl Mrs Cheng's Japanese -soijaa
0.5 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia

Valmistus

  1. Sekoita yhteen glaseerauskastikkeen ainekset ja laita sivuun, niin että puolukat saavat sulaa.
  2. Hienonna sipulit, kuullota voissa pannulla muutama minuutti ja anna sen jälkeen jäähtyä.
  3. Sekoita yhteen korppujauhot, kananmuna, maito, kerma, fondi ja mausteet. Anna tekeytyä 10 minuuttia.
  4. Sekoita jauheliha korppujauhoseokseen ja lisää joukkoon sipulit. Sekoita tasaiseksi lihapullataikinaksi. Mausta suolalla, mausteilla ja fondilla. Tarkista maku koepaistamalla pieni nokare taikinaa.
  5. Pyöritä taikinasta pieniä lihapullia ja paista ne voissa. Kun ne ovat kypsiä, kaada rasva pois ja kaada tilalle glaseerauskastike. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen, niin että lihapullat peittyvät kauttaaltaan glaseerauskastikkeella. Tarjoile höyryävän kuumina.

 

Vinkki! Voit myös valmistaa lihapullat etukäteen edellisenä päivänä. Paista silloin glaseerauskastikkeessa juuri ennen tarjoilua.

Tulosta
Sähköposti
Mitä mieltä olet reseptistä?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Liittyvät reseptit

arvosana (0)
0.0/5
45 min
arvosana (0)
0.0/5
30 min
arvosana (0)
0.0/5
noin 30 minuuttia
arvosana (0)
0.0/5
35
arvosana (0)
0.0/5
N. 20 minuttia + marinointiaika
Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi