5 rkl Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia
mustapippurirouhetta
dl vihreitä, kivettömiä oliiveja
300 g fetajuustoa tai salaattijuustoa, kuutioina
200 g aurinkokuivattuja tomaatteja, pilkottuna
200 g jäävuorisalaattia, revittynä
rucolaa maun mukaan
tuoretta basilikaa maun mukaan
1 kpl tuoretta kurkkua, paloiteltuna tai viipaloituna
10 kpl tomaattia
Valmistus
Raaputa perunat ja pane ne kylmään veteen kattilaan tillinvarsien ja suolan kanssa. Keitä perunat kypsiksi. Ota tillinvarret pois ja kumoa perunat kuumina isoon kulhoon.
Lisää nopeasti öljyt, etikka, fondi ja pippuri sekä valutetut oliivit, juustot ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoittele varovasti niin, että perunat maustuvat tasaisesti. Älä nosta jääkaappiin tässä vaiheessa. Salaatti saa tekeytyä kannen alla ainakin tunnin mieluusti kaksi. Sekoittele silloin tällöin.
Tarjolle nostettaessa revi huuhdellut salaatit ja rucolat laakealle vadille.
Levitä juuri sekoitettu salaatti pedille.
Lisää lopuksi basilikan lehdet sekä kurkut ja tomaatit.
Jos tarjoat salaatin kera savustettua kalaa, niin koristele basilikan sijaan tillillä ja sitruunalla. Jos taas tarjoat paahtopaistia tai makkaroita, koristele silloin runsaalla persiljalla basilikan lisäksi.
Kesäisen vierastarjottavan juomaksi sopii olut, kivennäisvesi ja miksei kuiva valkoviinikin, jos aterialla on kalaa.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.