Kala-simpukkapadan reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kalafondia.
Ainesosat
25
4
annosta
1 kg tuoreita sinisimpukoita
300 g lohifileetä
200 g turskafileetä
1 kuorittuja ravunpyrstöjä
100 g voita
3 salottisipulia, hienonnettuna
2 dl valkoviiniä
1 tuore fenkoli, hienonnettuna
3 rkl Touch of Taste Kalafondia
3 dl kermaa
3 dl maitoa
1 sahramia (0,5g)
2 laakerinlehteä
1 tähtianis
1 sitruunan mehu
1 nippu tuoretta tilliä, hienonnettuna
suolaa ja pippuria
Valmistus
Huuhtele ja harjaa sinisimpukoiden kuoret huolellisesti. Tarkista, että kaikki simpukat ovat eläviä eli kopauttaessasi kuorta kevyesti, simpukka sulkee tiiviisti kuorensa.
Kuutioi kalat. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuullota salottisipulia öljyssä muutama minuutti, ilman että se saa väriä. Lisää valutetut sinisimpukat ja valkoviini. Keitä 3 minuuttia kannen alla, kunnes simpukat ovat auenneet. Siivilöi simpukat pois liemestä, mutta säästä liemi.
Ota tarpeeksi suuri pata, johon kaikki ainekset mahtuvat. Lisää voi ja ruskista fenkolia hetki. Lisää simpukoiden keitinliemi, Touch of Taste Kalafondi, kerma, maito ja mausteet. Anna kiehua 5 min sekoittaen.
Lisää kalat ja simpukat, anna kiehua 2-3 min kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Ripottele päälle tilli. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa!
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.