Tomaattisalaatin reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia.
Ainesosat
4
annosta
6 kpl erilaisia ja erivärisiä tomaatteja
1 kpl punasipulia, hienonnettuna
1 kpl valkosipulinkynsiä
1 rkl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
1 rkl tuoretta basilikaa, hienonnettuna
1 tl Bong Touch of Taste Kasvisfondia
1 rkl sherryviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl vettä
1 tl ranskalaista sinappia
1 tl hunajaa
Valmistus
Yrttiöljy:
Kuumenna öljy kattilassa 65°C:ksi. Voit hyvin käyttää kylmääkin öljyä, yrttiöljyn väri on kuitenkin voimakkaampi kuumennettua öljyä käytettäessä.
Laita kaikki ainekset mixeriin, soseuta tasaiseksi samalla öljyä lisäten.
Salaatti:
Huuhtele ja leikkaa tomaatit puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi.
Laita viipaleet siivilään, ripottele päälle reilusti suolaa ja sekoita varoen. Anna tomaattiviipaleiden olla siivilässä n. 30 min., jotta ylimääräinen neste valuu pois.
Laita tarjoiluvadille salaatteja oman valinnan mukaisesti.
Lado tomaatit salaattipedille ja pirskottele yrttiöljyä päälle.
Viimeistele salaatti sipulirenkailla ja mustapippurilla.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.