Naudanlihakastike, hitaasti hauduttaen -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä.
Ainesosat
180
4
annosta
400 g naudanlapaa
1 rkl oliiviöljyä
100 g lämminsavustettua siankylkeä
1 rkl voita
1 juuriselleriä
1 kpl porkkanaa
1 kpl keltasipulia
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 tl vehnäjauhoja
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
5 dl vettä
400 g tomaattimurskaa
2 dl punaviiniä
1 kpl laakerinlehtiä
10 tuoretta timjamia
Valmistus
Puhdista naudan lapa jänteistä ja leikkaa liha 1x1 cm kokoisiksi pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös lämminsavustettu siankylki.
Kuori ja hienonna juuriselleri, porkkana ja sipuli. Hienonna valkosipuli.
Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihat sekä siankylki kuumalla lämmöllä voissa ja öljyssä. Ripottele päälle vehnäjauho ja sekoita. Laita liha sivuun suurempaan pataan.
Kuullota kasviksia voissa ja öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet.
Lisää tomaattipyre ja paista vielä minuutti. Kaada kasvikset pataan lihan joukkoon.
Lisää tomaattimurska, fondi, vesi, viinietikka ja mausteet (ei basilikaa). Anna hautua vajaat kolme tuntia. Sekoita silloin tällöin. Lisää mahdollisesti vettä.
Kun liha alkaa hajoamaan ja liemi on kiehunut lähes kokoon ja muuttunut kastikemaiseksi, on pata valmis.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna basilika ja kääntele joukkoon juuri ennen tarjoamista.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.