Kala-hummeripata fenkolilla -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia.
Ainesosat
4
annosta
Keitto:
500 g perunoita
1 kpl fenkolia
kpl purjosipulia
2 rkl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynsiä, viipaloituna
2 rkl tomaattipyreetä
g sahramia
2 kpl tomaattia
2 dl valkoviiniä
1 rkl Bong Touch of Taste Hummerifondia
6 dl vettä
1 rkl appelsiinin kuorta, raastettuna
300 g turskaa, tuoreena
300 g lohta, tuoreena
suolaa ja pippuria
Rouille:
rkl valkosipulia, hienonnettuna
rkl punaista chilipaprikaa, hienonnettuna
2 kpl kananmunankeltuaisia
1 rkl sitruunamehua
Valmistus
Keitto:
Kuori, puhdista ja huuhtele kasvikset. Leikkaa ne pienemmiksi paloiksi ja kuullota oliiviöljyssä.
Lisää valkosipuliviipaleet, tomaattipyree ja sahrami. Kaada joukkoon viini, fondi, vesi sekä raastettu appelsiinin kuori. Anna kiehua hiljalleen 20 min.
Tee sillä välin rouille.
Leikkaa kala paloiksi, laita pataan ja anna kiehua pari minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää halutessasi fondia.
Tarjoa pata syviltä lautasilta rouillen ja tuoreen leivän kera.
Rouille:
Hienonna valkosipuli ja chili, laita kulhoon. Lisää keltuaiset ja sitruunamehu joukkoon.
Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten, kunnes saat sakean majoneesin.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.