Kala & äyriäinen

Grillatut thai-katkaravut

Grillatut thai-katkaravut -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 500 g tuoreita katkarapuja kuorineen
    • 1 kpl sitruunaruohoa, hienonnettuna
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
    • 1 kpl limen kuori ja mehu
    • 1 kpl sitruunan mehua
    • 1 kpl mieto, punainen chili, hienonnettuna
    • 3 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna (basilikaa ja korianteria)
    • 1 rkl japanilaista soijakastiketta
    • 1 rkl makeaa chilikastiketta
    • 1.5 rkl Bong Touch of Taste Hummerifondia
    • 1 tl seesamiöljyä
    • 1 rkl rypsiöljyä
    • sormisuolaa ja mustapippurirouhetta

    Valmistus

    1. Murra sitruunaruoho ja hienonna se. Raasta valkosipuli ja limenkuori. 
    2. Hienonna chili sekä yrtit. Purista sitruunan sekä limen mehu. 
    3. Yhdistä marinadin ainekset.
    4. Kääntele katkarapuja marinadissa ja anna maustua liemessä noin 30 min.
    5. Anna marinadin valua katkaravuista (säästä marinadi) ja laita ne varrastikkuihin. 
    6. Grillaa nopeasti hiilloksella. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin. 
    7. Pirskottele loppumarinadi katkarapujen päälle ennen tarjoamista. 
    8. Tarjoa grillatun sitruunan ja jäljelle jääneellä marinadilla maustetun majoneesin seka sekasalaatin kanssa. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET