Jouluisen ruusukaalin reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia.
Ainesosat
20
8
annosta
1 kg tuoretta ruusukaalia päällimmäiset lehdet siistittynä pois
2 rkl Touch of Taste Kasvisfondia
2 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä
3 kanelitankoa
3 laakerinlehteä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl kuivattua, jauhettua inkivääriä
suolaa ja mustapippuria
Valmistus
Laita ruusukaalit kattilaan, lisää päälle kylmää vettä, kunnes ruusukaalit peittyvät.
Lisää fondi ja anna kiehua 5 minuuttia. Siivilöi vesi pois ja anna ruusukaalien jäähtyä.
Kuumenna voi ja öljy suuressa paistinpannussa. Lisää ruusukaalit, kaneli ja laakerinlehdet. Paista keskilämmöllä, kunnes ruusukaalit ovat saaneet kauniin värin.
Ripottele päälle fariinisokeri, valkoviinietikka ja loput mausteet. Paista vielä minuutti.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.