Joulu, Kala & äyriäinen, Kasvisruoka

Punajuuricarpaccio hummerimajoneesilla

Punajuuricarpaccio hummerimajoneesilla – reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia. Touch of Taste – fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste – fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    25 minuuttia

    Skickat!

    Ainesosat

    • Carpaccio
    • 4 pientä punajuurta
    • 4 pientä keltajuurta
    • 4 pientä raitajuurta
    • 2 rkl puristettua sitruunan mehua
    • 4 rkl rypsiöljyä
    • Hummerimajoneesi
    • 1 dl rypsiöljyä
    • 1 kananmunan keltuainen
    • 1 rkl Bong Touche of Taste Hummerifondia
    • 1 rkl puristettua sitruunan mehua
    • 1 tl kokojyvädijonsinappia
    • 60 g versoja tai salaattia kuten rucolaa, baby pinaattia, vuonankaalia
    • 100 g kuorittuja katkarapuja
    • 150 g minimozzarellapalloja
    • 1 dl pähkinöitä tai siemeniä

    Valmistus

    1. Mittaa syvään kulhoon keltuainen, dijonsinappi, fondi ja sitruunamehu. Sekoita joukkoon öljy vähän kerrallaan. Sauvasekoittimella saat varmasti tasaisen lopputuloksen.
    2. Kuori ja viipaloi juuret mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi (käytä mandoliinia, juustohöylää tai terävää veistä).
    3. Laita eriväriset juuriviipaleet jokainen omiin pieniin kulhoihinsa. Sekoita keskenään sitruunamehu, öljy ja suolaa. Pirskota vinaigrette kulhoihin ja kääntele juuriviipaleita siinä.
    4. Anna marinoitua 20 minuuttia ja valuta sen jälkeen ylimääräinen neste pois.
    5. Asettele juuriviipaleet neljälle lautaselle.
    6. Asettele juurien päälle keskelle lautasta pinoksi versoja, katkarapuja ja mozzarellaa. Pirskota majoneesia salaatin päälle ja tarjoile.

    Vinkki – voit kuoria ja viipaloida juuret etukäteen. Laita ne eri astioihin, jotteivät ne värjäisi toisiaan. Hummerimajoneesin voi valmistaa edeltävänä päivänä.

    Kasvisversion saat vaihtamalla hummerifondin tilalle kasvisfondin ja jättämällä katkaravut pois.
    Vegaanisen version saat vaihtamalla hummerifondin tilalle kasvisfondin ja jättämällä katkaravut sekä juuston pois.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET