Grillattu naudanlapa -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä.
Ainesosat
4
annosta
700 g naudan lapaa
2 dl punaviiniä
2 rkl Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl rypsiöljyä
1 kpl valkosipulinkynsiä, raastettuna
2 rkl timjamia, hienonnettuna
1 kpl laakerinlehtiä
rkl mustapippurirouhetta
Valmistus
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi marinadiksi.
Laita liha marinadiin ja anna maustua vähintään 4 tunnin ajan.
Nosta liha maustumasta ja siivilöi marinadi. Säästä siivilöity mausteliemi.
Kuumenna uuni 120 °C:seen. Anna lihan olla huoneenlämmössä noin 30 min.
Laita liha uuniin ja laita lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Ota liha uunista, kun sisälämpötila on 55 °C (siihen menee noin 45 min.). Anna lihan levätä noin 10 min.
Kuumenna grilli sillä aikaa.
Grillaa liha hiilloksella niin, että se saa kauniin pinnan. Sivele jäljelle jäänyttä marinadia pintaan.
Suolaa ja pippuroi.
Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa grillattujen varhaisperunoiden, burgundinkastikkeen ja tuoreen salaatin kanssa.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.