Broilerinrintaa balsamicokastikkeen kanssa -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia.
Ainesosat
4
annosta
100 g polentasuurimoita
3 rkl Bong Touch of Taste Kanafondia
3 dl vettä
3 dl maitoa
50 g parmesaanijuustoa, raastettuna
100 g vuohenjuustoa, paloiteltuna
suolaa ja pippuria
1 rkl oliiviöljyä
4 kpl broilerinrintaa
8 kpl parsaa
15 kpl kevätsipuleita
4 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Gremolata
1 kpl sitruunoita
2 kpl valkosipulinkynsiä
4 rkl lehtipersiljaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Balsamicokastike
2 rkl sokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa
4 dl punaviiniä
2 rkl Bong Touch of Taste Kasvisfondia
Valmistus
Kuumenna uuni 125 °C:seen. Mittaa kattilaan fondi, vesi ja maito. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää polentasuurimot. Sekoita koko ajan pohjaa myöten polentan hautuessa, noin 20 min.
Lisää raastettu parmesaanijuusto sekä vuohenjuusto paloina, suolaa ja pippuroi.
Kaada polenta öljyttyyn vuokaan. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten tarjoiltaessa paloiksi.
Kuivaa broilerinrinnat paperilla, suolaa ja pippuroi.
Paista kypsäksi uunissa, kunnes sisälämpötila on 62 °C.
Puhdista kevätsipuli ja parsa, paista oliiviöljyssä. Laita vadille ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista lopuksi uunissa 125 °C:ssa noin 15 min.
Gremolata:
Pese sitruuna ja kuori valkosipuli. Raasta molemmat hienoksi, hienonna persilja. Yhdistä kaikki oliiviöljyn kanssa.
Kaada sokeri ja balsamico paksupohjaiseen kattilaan, kiehauta ja keitä kokoon, kunnes puolet on jäljellä.
Mausta fondilla, suolalla ja pippurilla. Suurusta haluttuun sakeuteen maissitärkkelyksellä.
Tarjoa balsamicokastike broilerin, polentan ja gremolatan kanssa.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.