Perunapaistos:
- Kuumenna uuni 225˚C:seen.
- Kuori ja keitä perunat miltei kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä.
- Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ohuelti.
- Viipaloi keitetyt perunat.
- Paista perunat ja sipulit puolessa määrässä öljyä suuressa paistinpannussa kullanruskeiksi.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita voideltuun uuninkestävään vuokaan vuorotellen perunoita ja pinaattia.
- Vispaa yhteen kananmunat ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada munamaito tasaisesti perunoiden päälle vuokaan.
- Paista uunissa keskitasolla, kunnes munamaito alkaa hyytyä, noin 15 min.
- Leikkaa vuoasta annospaloja tai tarjoa suoraan vuoasta.
Koristele tuoreilla yrteillä.
Häränfilé tournedos:
Tournedos on naudanfileestä leikattu keskikohta. Tätä osaa kutsutaan joskus jopa "fileen sydämeksi".
- Kuumenna uuni 160˚C:seen.
- Leikkaa liha 200 gramman paloiksi.
- Suolaa ja pippuroi liha molemmin puolin.
- Kuumenna paistinpannu ja paista filepalat nopeasti voissa. Ota pannulla nopeasti vain väri lihan pintaan.
- Laita uunipellille ja työnnä lihalämpömittari yhteen lihapalaan. Huom! mittarin kärjen tulee olla keskellä palaa.
- Paista liha kypsäksi uunissa. Liha on valmista, kun sisälämpötila on 58˚C (medium).
Punaviinikastike:
- Ruskista sipuli ja punajuuri voissa keskikuumalla lämmöllä.
- Lisää pekoni ja tuore timjami. Jatka kuullottamista pari minuuttia.
- Kaada joukkoon viini ja keitä, kunnes jäljellä on noin 2 dl nesteestä.
- Kaada joukkoon fondi, vesi ja viinietikka. Keitä vielä kokoon, kunnes jäljellä on n. 4 dl.
- Siivilöi ja suurusta haluttuun sakeuteen pieneen vesimäärään sekoitetulla maissitärkkelyksellä.
- Vispaa voi kastikkeeseen ennen tarjoamista.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.