Liha:
- Laita uuni kuumenemaan 90 °C:seen.
- Leikkaa lammas pienemmiksi paloiksi kalvojen suuntaisesti (voit myös paistaa kokonaisena).
- Mausta reilusti suolalla, mustapippurilla ja ruskista voissa pannulla.
- Kypsennä loppuun uunissa, kunnes sisälämpötila on 58 °C (medium).
Kasvikset:
- Kuori ja paloittele valkoinen parsa pienemmiksi.
- Kuori salottispuli ja porkkana, kuullota oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli, yrtit, valkoviini, vesi ja fondi. Kuumenna.
- Laita joukkoon parsapalat ja keitä ne hiljalleen pehmeäksi liemessä.
- Lisää tomaatit liemeen juuri ennen tarjoilua.
Bearnaisevoi:
- Vatkaa voi pehmeäksi ja lisää siihen hienonnetut mausteet sekä sinappi.
- Sekoita hyvin, ja laita kylmään ennen tarjoilua.
Tarjoilu:
- Viipaloi lampaanpaisti ja tarjoa syviltä lautasilta kasvisten kanssa.
- Viimeistele nokareella maustevoita.
Vinkki! Lampaanpaisti myydään usein verkkopaketissa mutta jos kypsennät paistin pienemmissä paloissa, saat siitä maukkaamman ja lisäksi sisälämpötilan tarkistus on helpompaa.