Karitsan ulkofilee, punaviinikastike, bataattia ja tryffelivoita

0.0/5
Arvosana: 0.0 / 5
(0 ääntä)
Loistava kartisan ulkofilee kermaisella bataattimuusilla, hienostuneella tryffelivoilla ja pikkelöidyillä juureksilla, viimeisteltynä itse tehdyllä punaviinikastikkeella! Tämä resepti on täynnä ihanan ylellisiä makuja, jotka sopivat täydellisesti vaikkapa uudenvuoden illalliselle.

Karitsan ulkofilee, punaviinikastike, bataattia ja tryffelivoita -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Luomu Kasvisfondia ja Vasikanfondia.

Karitsan ulkofilee, punaviinikastike, bataattia ja tryffelivoita

Ainesosat

45 min
4

annosta

600 g lampaan ulkofileetä
800 g bataattia kuorittuna ja paloina
2 rkl öljyä
2 dl parmesaania raasteena
2 rkl voita
1.5 rkl Bong Touch of Taste Luomu Kasvisfondia
  suolaa ja pippuria
Punaviinikastike:   
1 dl salottisipulia hienonnettuna
  laakerinlehtiä ja timjamia
1 rkl voita
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
2 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
1 rkl fariinisokeria
  maissitärkkelystä
Tryffelivoi:   
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl salottisipulia hienonnettuna
  tryffeliöljyä

Valmistus

Bataattimuusi

  1. Laita bataatin palat uunivuokaan, sirottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria.
  2. Paista bataatteja uunissa 225 asteessa n. 30 min, kunnes ne ovat pehmenneet.
  3. Muussaa bataatit kulhossa.
  4. Sekoita joukkoon juusto, voi, fondi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Punaviinikastike

  1. Ruskista sipulit.
  2. Lisää viini, vesi, balsamico, fondi, mausteet ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen 20 minuuttia.
  3. Suurusta kastike toivottuun koostumukseen maissitärkkelyksellä, joka on sekoitettu pieneen määrään vettä.
  4. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa fondilla, suolalla, pippurilla ja fariinisokerilla.

Tryffelivoi

  1. Kuullota sipuli 1 rkl:ssa voita varovasti 5 minuuttia ilman, että se saa väriä. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita yhteen kaikki tryffelivoin ainekset.
  3. Mausta suolalla, pippurilla ja tryffeliöljyllä (öljyissä voi olla suuria voimakkuuseroja, joten lisää varovasti vähän kerrallaan ja tarkista maku välissä).

Pikkelöidyt juurekset

  1. Sekoita yhteen etikkaa, hunajaa ja öljyä ja anna juuresten marinoitua 20 minuuttia, jonka jälkeen valuta ylimääräinen neste pois.

Karitsan ulkofilee

  1. Poista lihasta jänteet ja kalvot ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Ruskista lihat pikaisesti korkealla lämmöllä.
  3. Lisää voi ja levitä sitä reilusti lihan pintaan.
  4. Paista liha valmiiksi 120-asteisessa uunissa haluamaasi kypsyysasteeseen.
  5. Anna lihan levätä joitain minuutteja ennen leikkaamista ohuiksi paloiksi.
  6. Asettele liha lämpimille lautasille ja tarjoile sen kanssa bataattimuusia, punaviinikastiketta, tryffelivoita ja pikkelöityjä juureksia.
Tulosta
Sähköposti
Mitä mieltä olet reseptistä?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Liittyvät reseptit

arvosana (0)
0.0/5
60 min
arvosana (0)
0.0/5
45 min
arvosana (0)
0.0/5
n. 5 min
arvosana (0)
0.0/5
20 min
arvosana (0)
0.0/5
30 min
arvosana (0)
0.0/5
30 min.
Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi