Omena-glaseeratun kylkipaistin reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia.
Ainesosat
3
4
annosta
Kylkipaisti:
1 kg porsaan paksua kylkipaistia
2 l vettä
2 kpl laakerinlehtiä
1 tuoretta timjamia
3 rkl Bong Touch of Taste Luomu Kasvisfondia
Glaseerauskastike:
2 kpl omenoita, pilkottuna
2 rkl voita
2 rkl raakasokeria
1 rkl balsamicoviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
2 tl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
Valmistus
Liha:
Puhdista lihasta ylimääräiset kalvot, huuhtele. Laita liha kattilaan tiivisti ja lisää mausteet sekä fondi. Laita vettä niin paljon, että liha peittyy.
Kuumenna ja poista syntyvä vaahto. Keitä noin 1,5 tuntia, kunnes liha on mureaa.
Ota liha kattilasta ja anna jäähtyä. Leikkaa sitten kauniiksi paloiksi.
Glaseeraus:
Laita kaikki glaseerauskastikkeen ainekset paistinpannulle ja keitä muutaman minuutin ajan, kunnes seos on soseutunut.
Laita lihapalat joukkoon ja pyörittele niitä kastikkeessa, kunnes ne ovat kauttaaltaan peittyneet.
Paista lihapalat uunissa 150°C:ssa 10 min. ajan, kunnes ne ovat läpeensä kuumentuneet.
Asettele tarjoiluvadille ja tarjoa pääruokana yhdessä perunalumen ja omenasoseen kanssa.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.