Kirkas lihakeitto -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia.
Ainesosat
noin 2 tuntia
4
annosta
600 g naudan sisäfileetä (siistitty jänteistä ja rasvasta)
2 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia (tai 1 rkl Kanafondia + 1 rkl Kasvisfondia)
2 kpl laakerinlehteä
1 kpl oksa timjamia
1 kpl keltainen sipuli
2 kpl porkkanaa
2 kpl palsternakkaa
2 kpl isoa kiinteää perunaa
1 naurista tai selleriä
1 purjoa
Suolaa ja pippuria
Valmistus
Laita liha kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä, kunnes se peittää lihan.
Kuumenna kiehuvaksi, jonka jälkeen kaada vesi pois.
Huuhtele liha ja pese kattila.
Kaada päälle uusi vesi niin, että se peittää lihan, ja anna kiehua.
Karsi epäpuhtaudet pois seoksen pinnalta, ja lisää sen jälkeen Touch of Taste fondi, laakerinlehdet ja timjami sekä hienonnettu sipuli (ei ruskistettu).
Anna seoksen kypsyä hitaasti noin 1,5 tuntia, kunnes liha on pehmeää.
Lisää vettä kypsennyksen aikana.
Siirrä liha pois kattilasta ja anna sen jäähtyä.
Kuori juurekset ja leikkaa ne kuutioiksi.
Siirrä juurekset kattilaan, ja anna niiden kypsyä hitaasti 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
Siisti, huuhtele ja viipaloi purjo, lisää myös se kattilaan.
Kuutioi liha ja laita se takaisin kattilaan.
Kuumenna seos kiehuvaksi, ja mausta Touch of Taste fondilla, suolalla ja mustapippurilla.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.