Keitto:
- Huuhtele nokkoset huolellisesti, poista juuret ja muut kovat osat. Kiehauta vesi kattilassa, lisää nokkoset ja keitä 5 min. Siivilöi nokkoset vedestä. Voit säästää keitinveden esimerkiksi kasvien kastelua varten.
- Hienonna nokkoset ja pinaatti.
- Kuumenna voi ja vehnäjauho kattilassa. Lisää kuuma vesi sekoittaen. Lisää fondi ja maito. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 min sekoittaen jatkuvasti.
- Lisää nokkoset, pinaatti ja kerma. Mausta fondilla, suolalla ja pippurilla.
Vinkki! Sileän keiton saat sauvasekoittimella soseuttamalla.
Kananmuna:
- Kuumenna vesi, suola ja etikka kattilassa, niin että vesi poreilee kevyesti.
- Riko kananmunat yksitellen lasiin. Kaada kananmunat yksi kerrallaan kevyesti kiehuvaan veteen ja anna kypsyä 3-4 min.
- Nosta valmiit uppomunat kylmään suolaveteen.
Vinkki! Uppomunien sijaan voit myös keittää kananmunat normaalisti.