Turskaa, perunasosetta ’Pommes Mousseline’ ja bordelaise-kastiketta

0.0/5
Arvosana: 0.0 / 5
(0 ääntä)
Turskaa, perunasosetta ’Pommes Mousseline’ ja bordelaise-kastiketta -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia.
Mehevä turska tarjoillaan juhlavasti ilmavan perunasoseen ja Hummerifondilla maustetun bordelaise-kastikkeen kanssa.

Ainesosat

4

annosta

4 kpl turskan selkää
500 g manteliperunoita
 dl maitoa
100 g voita
3 kpl salottisipulia
1 rkl ruokosokeria
1 kpl laakerinlehtiä
 timjamia
3 rkl balsamiviinietikkaa
3 dl punaviiniä
3 rkl Bong Touch of Taste Hummerifondia
1 kpl purjoa
1 kpl porkkanoita
1 kpl juuriselleriä
1 kpl sitruunaa
  kermaa vaahdotettuna
  rypsiöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä

Valmistus

1. Kuumenna uuni 130 °C:seen.
2. Suolaa turska, laita sivuun talouspaperin päälle.
3. Kuori ja leikkaa perunat pienemmiksi paloiksi. Hauduta pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja purista perunapusertimella kattilaan. Voit myös paseerata perunat siivilän läpi. Lisää lämmitetty maito ja huoneenlämpöinen voi. Sose saa olla melko kiinteää.
4. Kuori ja paloittele salottisipuli. Sulata raakasokeri kattilassa keskikuumalla lämmöllä. Laita sipulit pannulle laakerinlehden ja timjamin kanssa. Kuullota muutama minuutti. Lisää sitten balsamiviinietikka ja punaviini. Keitä kokoon, kunnes 1/3 nesteestä on jäljellä, lisää fondi. Hauduta muutama minuutti ja siivilöi kastike. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tarvittessa fondia. Lisää nokare voita. Suurusta kastike haluttuun sakeuteen.
5. Kuori ja puhdista juurekset. Leikkaa juliennetyyppisiksi ohuiksi tikuiksi mandoliinilla. Laita juurestikut sitten jääveteen.
6. Nosta juliennekasvikset jäävedestä talouspaperin päälle ja anna valua hetken. Sekoita kasvisten joukkoon sitruunan kuoriraaste sekä mehu, suola ja pippuri.
7. Lämmitä perunasose, lisää vatkattu kerma ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä maun mukaan.
8. Suolaa ja pippuroi turska. Hiero kalan pinta varovasti öljyllä ja grillaa yhdeltä puolen. Nosta kala grillistä pellille. Laita päälle nokare voita ja paista uunissa muutaman minuutin ajan.
Vinkki! Lisää muutamia paloja luuydintä kastikkeeseen niin saat täyteläisen maun.

Tulosta
Sähköposti
Mitä mieltä olet reseptistä?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Liittyvät reseptit

arvosana (0)
0.0/5
75
arvosana (0)
0.0/5
noin 35 minuuttia + 2 tuntia marinointiin
arvosana (0)
0.0/5
15
arvosana (0)
0.0/5
Alle 10 min
arvosana (0)
0.0/5
20
arvosana (0)
0.0/5
N. 35 minuuttia
Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi