annosta
HUOM! Tarvitset kuumailmapuhaltimen, jotta voit polttaa marengin pinnan.
1. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. On tärkeää, että valkuaisiin ei pääse yhtään keltuaista ja että kaikki valmistusastiat ovat puhtaat.
2. Aloita valkuaisten vaahdottaminen aluksi hitaammalla nopeudella. Lisää sitten keskinopeuteen. Valkuaisvaahdon tulee olla hyvin kovaa.
3. Keitä sillä välin sokeriliemi.
1. Kaada sokeri ja vesi kattilaan, keitä lientä kunnes se on 120°C:sta. Käytä lämpömittaria!
2. Lisää lime, sekoita ja keitä kunnes liemen lämpötila on 121°C.
Marengin valmistaminen jatkuu:
1. Nosta vatkaimen nopeus maksimiin ja kaada sokeriliemi joukkoon ohuena nauhana. Vatkaa kovimmalla nopeudella minuutin ajan ja jatka sitten hitaimmalla nopeudella, kunns marenki on jäähtynyt.
2. Mausta marenki wasabilla ja suolalla.
1. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja laita ne vadille.
2. Sekoita yhteen soija, fondi ja lime.
3. Kaada marinadi lohiviipaleiden päälle ja sekoita varovasti. Marinoi lohta 10 min. ajan ja laita viipaleet sitten lautasille sipulin ja yrttien kanssa.
4. Laita wasabimarenkia annoksen viereen.
5. Polta marenkiin kaunis väri kuumailmapuhaltimella.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.