Peuran ulkofilee punaviinikastikkeella -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä.
Ainesosat
60
4
annosta
Peuran ulkofilé
g peuran ulkofileetä
1 rkl öljyä
suolaa ja pippuria
1 rkl voita
tuoretta timjamia
laakerinlehti
Tarjoiluun:
paahdettuja perunoita
kasviksia
Punaviinikastike
1 dl salottisipulia, hienonnettuna
2 dl juureksia, hienonnettuna
1 rkl voita
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
2 rkl balsamietikkaa
3 rkl Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
1 rkl fariinisokeria
maissitärkkelystä
suolaa ja pippuria
Valmistus
Peuran ulkofilé
Siisti liha poistamalla ylimääräiset kalvot. Mausta liha.
Ruskista liha kuumalla lämmöllä. Kun liha on ruskistettu kaikilta pinnoilta, lisää pannulle voi, timjami ja laakerinlehti. Lusikoi sulaa voita pannulta lihan päälle.
Siirrä liha uunivuokaan. Loppukypsennä fileetä 110 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia riippuen halutusta kypsyysasteesta (sisälämpötila: verinen 53 astetta, medium 58 astetta ja kypsä 65 astetta).
Anna kypsennetyn lihan levätä hetki ennen sen leikkaamista.
Punaviinikastike
Ruskista sipuli ja juurekset voissa.
Lisää joukkoon punaviini, vesi, balsamietikka, fondi ja fariinisokeri. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
Suurusta kastike haluttuun paksuuteen lisäämällä veteen sekoitettua maissitärkkelystä kastikkeen joukkoon.
Mausta kastike fondilla, suolalla ja pippurilla, balsamietikalla ja fariinisokerilla.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.