Kasvisruoka, Arkiruoka

Kikherne-kesäkurpitsamuhennos riisillä

Kikherne-kesäkurpitsamuhennos riisillä – reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste – fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    20 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • 2 pakettia n. 500 g keitettyjä, valutettuja kikherneitä
    • 1 kesäkurpitsa pilkottuna
    • 1 sipuli silputtuna
    • 2 valkosipulin kynttä pilkottuna
    • 2 rkl öljyä
    • 1–3 tl curryjauhetta
    • 2 rkl tomaattipyreetä
    • 1 rkl Bong Touch of Taste Luomu Kasvisfondia
    • 3 dl ruokakermaa
    • Tarjoiluun:
    • 4 annosta riisiä
    • 1 dl basilikaa ja persiljaa hienonnettuna, tuore tai pakaste

    Valmistus

    Kuumenna öljy kasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja kesäkurpitsaa muutama minuutti.  Lisää curryjauhe, tomaattipyree, kikherneet ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää kerma ja fondi ja keitä hiljalleen 8–10 minuuttia. Mausta fondilla – maista ja lisää tarvittaessa, kunnes maku on sopiva. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon tuoreet yrtit. Jaa riisi eväsrasioihin ja levitä muhennos päälle.

     

    Vinkki: Hyödynnä kikherneliemi ”aqua faba” vegaanisena kananmunan korvikkeena.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET