Paahdettua juuriselleriä, polentaa ja kantarellivoita
0.0/5
Arvosana: 0.0 / 5
(0 ääntä)
Paahdettua juuriselleriä, polentaa ja kantarellivoita -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia.
Ainesosat
4
annosta
kg juuriselleriä
Polenta:
1 l vettä
2 rkl Bong Touch of Taste Kasvisfondia
dl polentasuurimoita
100 g parmesaanijuustoa, raastettuna
1 tl tryffeliöljyä
Kantarellivoi:
75 g suolatonta voita
1 rkl Bong Touch of Taste Kantarellifondia
1 tl soijakastiketta
tuoretta salviaa
Valmistus
Juuriselleri:
Harjaa juuriselleri puhtaaksi juuresharjalla juoksevan veden alla. Poista hiekkaiset, multaiset sekä vioittuneet osat.
Laita selleri kokonaisena uunivuokaan ja paista sellaisenaan uunissa n. 2-2,5 tuntia 175°C:ssa, kunnes se on läpeensä kypsynyt pehmeäksi. Käytä lihalämpömittaria, juuriselleri on valmis, kun sisälämpötila on 85°C.
Polenta:
Kiehauta vesi ja mausta se fondilla. Lisää polentaryynit joukkoon ja hauduta n. 7-8 min. Sekoita lopuksi raastettu juusto joukkoon. Mausta suolalla sekä halutessasi tryffeliöljyllä.
Kantarellivoi:
Ruskista voi paksupohjaisessa pannussa kullanruskeaksi. Sekoita Kantarellifondi ruskistetun voin joukkoon ja laita seos hetkeksi sivuun.
Tarjoilu:
Jaa selleri annospaloihin ja asettele palat lautasille. Laita polentaa sekä lämmintä fondi-voita päälle.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.