Paisti uunijuureksilla ja punaviinikastikkeella

0.0/5
Arvosana: 0.0 / 5
(0 ääntä)
Valmista naudan sisä- tai paahtopaistista näyttävä uudenvuoden juhlaillallinen! Tarjoile paahdettujen uunijuuresten ja punaviinikastikkeen kanssa.

Paisti uunijuureksilla ja punaviinikastikkeella – reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia.

Paisti uunijuureksilla ja punaviinikastikkeella

Ainesosat

45 min
4

annosta

600 g naudan paahto- tai sisäpaistia
  öljyä
  voita
  laakerinlehtiä
  timjamia
Uunijuureksiin:   
300 g maa-artisokkaa
 porkkanaa
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
Kastikkeeseen:   
1 dl sipulia pilkottuna
 porkkana pilkottuna
 palsternakka pilkottuna
1 rkl voita
2 dl punaviiniä
3 dl vettä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl Bong Touch of Taste Häränlihafondia
1 rkl fariinisokeria
  maissitärkkelystä

Valmistus

  1. Harjaa ja pese artisokat, halkaise ne keskeltä pienemmiksi ja laita ne uunivuokaan.
  2. Harjaa porkkanat, pilko ne hienoiksi paloiksi ja lisää vuokaan. Paahda juureksia 225° asteisessa uunissa 20-15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
  3. Ruskista sipuli ja juurekset voissa. Lisää viini, vesi, etikka, fondi ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen 40 minuuttia. Suurusta kastike halutun paksuiseksi maissitärkkelyksellä, johon on sekoitettu vähän vettä. Mausta fondilla, suolalla, pippurilla, etikalla ja fariinisokerilla.
  4. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Ruskista öljyssä korkealla lämmöllä.
  5. Lisää voi ja mausteet, ja paista liha uunissa 120° asteessa halutun kypsyiseksi. Anna lihan levätä leikkuulaudalla 5 minuuttia ennen viipalointia.
  6. Tarjoile liha yhdessä perunamuusin, uunijuuresten ja kastikkeen kera.

Vinkki – valmista punaviinikastike ja uunijuurekset edeltävänä päivänä. Kiehauta kastike ja lämmitä juurekset uunissa ennen tarjoilua.

Kasvisversion saat vaihtamalla lihan grillijuustoon ja käyttämällä kasvisfondia.
Vegaanisen version saat valmistamalla perunamuusin vegaanisista vaihtoehdoista. Käytä kastikkeessa kasvisfondia ja vegaanista margariinia. Korvaa liha paistetulla juurisellerillä.

Tulosta
Sähköposti
Mitä mieltä olet reseptistä?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Liittyvät reseptit

arvosana (0)
0.0/5
10 min valmistelu + 1 h kylmässä
arvosana (0)
0.0/5
arvosana (0)
0.0/5
30 min
arvosana (0)
0.0/5
arvosana (0)
0.0/5
50
arvosana (0)
0.0/5
n. 15 min
Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi