- Poista kaalista terävällä veitsellä kova keskikohta juuresta. Yritä saada kaali pysymään koossa. Laita koko kaalinpää kattilaan ja peitä vedellä. Kiehauta ja anna hautua 10 minuutin ajan.
- Ota kaali kattilasta ja anna sen jäähtyä hetken. Irrota sen jälkeen lehdet varovasti kaalinpäästä. Leikkaa lehdistä kova keskikohta varovasti ohuemmaksi. Käytä poisleikatut kohdat ja rikkinäiset lehdet täytteeseen. Hienonna ne pienemmiksi paloiksi.
- Leikkaa kokonaiset lehdet neljään osaan, paista niitä hetki voissa ja anna jäähtyä.
- Kuumenna nokare voita paistinpannulla ja ruskista jauheliha ja sipulit sekä kaalisilppu. Laita sivuun.
- Yhdistä jauheliha, sipuli-kaalisekoitus, korppujauhot, maito, kananmuna, soija, siirappi ja fondi. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää tarvittaessa fondia. Sekoita tasaiseksi.
- Lado paistonkestävään vuokaan vuorotellen kaalia ja jauhelihaseosta. Aloita ja lopeta kaalikerroksella. Sudi pinnalle sulatettua voita, ripottele pinnalle fariinisokeria sekä suolaa ja pippuria.
- Paista kaalilaatikko uunissa 175°C:ssa noin 40 min. ajan. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
Tarjoiluun:
Tarjoa kaalilaatikon kanssa puolukkasurvosta ja maustekurkkuja.