Valmistusohje:
- Mittaa kulhoon 2 litraa kylmää vettä, suola ja sokeri. Sekoita, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet.
- Laita ankka liemen kera tiiviiseen astiaan ja laita kylmään vuorokaudeksi.
- Ota ankka liemestä ja valuta huolellisesti. Kuivaa talouspaperilla lopuksi. Taita siivet taakse, voit sitoa ne myös, jotta ne pysyvät kiinni. Sido myös koivet paistinnarulla.
- Laita ankka uuninkestävään vuokaan rintapuoli alaspäin ja laita uunin alimmalle tasolle 150°C:seen 30 minuutiksi.
- Käännä ankka, kaada rasva pois ja paista vielä 30 minuuttia.
- Nosta lämpötila 200°C:seen viimeiseksi viideksi minuutiksi.
Kastike:
- Valmista kastike sillä aikaa, kun ankka on uunissa.
- Kuullota vihannekset ja yrtit. Lisää fondi, vesi, viini ja viinietikka. Keitä kokoon, kunnes noin puolet nesteestä on jäljellä.
- Mausta, siivilöi ja laita kastike sivuun odottamaan.
- Leikkaa ankka tarjolle ja tarjoa lisäksi kastiketta ja lisukkeita.
Lisukkeeksi sopivat paistetut perunat, omenasose tai chutney.