Kasvisruoka, Lisuke

Paahdettua parsaa, hasselpähkinöitä ja aiolia

Paahdettua parsaa, hasselpähkinöitä ja aiolia -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    25 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • 20 kpl vihreää parsaa
    • 3 rkl rypsiöljyä
    • 0.5 dl hasselpähkinöitä, rouhittuna
    • Aioli
    • 2 kananmunan keltuaista
    • 1 rkl Touch of Taste Kasvisfondia tai Touch of Taste Luomu Kasvisfondia
    • 3 dl rypsiöljyä
    • 1 dl karhunlaukkaa tai ruohosipulia, hienonnettuna
    • 1 rkl valkoviinietikkaa
    • 2 rkl lehtipersiljaa, hienonnettuna
    • 2 tl sitruunamehua
    • suolaa ja mustapippuria

    Valmistus

    Aioli:

    1. Kuumenna paistinpannu ja paahda hasselpähkinöitä hetki. Siirrä lautaselle jäähtymään.
    2. Sekoita keskenään keltuaiset, viinietikka, sitruunamehu, Kasvisfondi ja karhunlaukka (tai ruohosipuli).
    3. Lisää öljy ohuena nauhana seoksen joukkoon vatkaten voimakkaasti samanaikaisesti. Mausta lopuksi sitruunamehulla, fondilla, suolalla ja pippurilla.

    Parsat:

    1. Kuumenna paistinpannu ja paahda parsoja öljyssä, kunnes ne saavat kauniin värin ja pehmenevät hieman.
    2. Nosta parsat tarjoiluastialle, kaada päälle aiolia ja ripottele lopuksi päälle paahdetut hasselpähkinät.

    Vinkki! Voit korvata hasselpähkinät myös kurpitsansiemenillä.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET