Biryani – Kana-Biryani on maistuva ja mausteinen riisiruoka

0.0/5
Arvosana: 0.0 / 5
(0 ääntä)
Biryani on herkullinen ja juhlava kanaruoka Lähi-idästä, joka tarjoillaan sahramiriisin kera. Kana marinoidaan paahdetuilla mausteilla kuten, inkiväärillä, valkosipulilla ja chilillä maustetussa jogurtissa. Kana tarjoillaan yhdessä sahramilla, kardemummalla ja kanaliemellä maustetun riisin kera. Koristele annos paistetulla sipulilla ja tuoreilla yrteillä, nauti!

Biryani – reseptissä suosittelemme Bong Touch of Taste Kana fondia, joka korostaa valitsemasi erinomaisten raaka-aineiden makua.

Resepti ja kuva on tuotettu yhteistyössä @maykaskitchen kanssa.

Ainesosat

n. 1,5 h
8

annosta

PAISTETTU SIPULI JA YRTIT   
1 kpl sipuli, iso, ohuiksi viipaleina
1 kpl tuoretta korianteria
1 kpl tuoretta minttua
MAUSTEET MARINADIIN   
1 rkl chilijauhetta
1 rkl garamasalaa
1 rkl korianteria
1 rkl kurkumaa
1 rkl paprikajauhetta
MARINAADI JA KANA   
2.5 rkl kreikkalaista jogurttia
1.5 tl suolaa
1 rkl inkivääriä
2 rkl valkosipulia, hienonnettuna
 chiliä hienonnettuna
1 dl vettä
900 g kanaa erilaisina paloina tai kokonainen kana paloiteltuna
  Korianteria ja minttua
  Hiukan paistettua sipulia
RIISI   
2 rkl rypsiöljyä
6 dl pitkäjyväistä basmatiriisiä
3 kpl laakerinlehteä
3 kpl kardemumman siemeniä
2 rkl Bong Touch of Taste Kana fondia
  Kiehuvaa vettä niin, että riisi peittyy
BIRYANININ KOKOAMISTA VARTEN   
2 rkl voita
2 kpl terttutomaattia, hienoksi pilkottuna
2 dl maitoa, lämmintä
0.5 g sahramia (1 paketti)
75 g voita
  Kana ja marinadi
  Riisi
   Paistettua sipulia
  Tuoreet yrtit

Valmistus

PAISTETTU SIPULI

  1. Viipaloi sipuli mandoliinilla.
  2. Paista sipuli kullanruskeaksi - n. 180c lämmössä. Säilytä paistettu sipuli talouspaperin päällä.
  3. Pese ja hienonna yrtit. Niiden pitäisi riittää kolmelle eri kierrokselle, joten käytä niitä vähän kerrallaan, kun käytät niitä sekä marinadissa että kokoamisen aikana.

MAUSTEET

  1. Kaada kaikki kuivat mausteet paistinpannulle ja paahda niitä n. 2 min.
  2. Kaada sitten mausteet kulhoon.

KANAN MARINADI

  1. Kaada kulhoon jogurtti ja muut marinadin ainekset ja sekoita.
  2. Lisää joukkoon paloiteltu kana, peittele kulho ja laita jääkaappiin.

RIISI

  1. Anna riisin liota noin 30 minuuttia.
  2. Siivilöi riisistä vesi ja paista pannulla rypsiöljyssä noin 2 minuuttia.
  3. Kaada pannulle keitetty vesi, laakerinlehdet, kardemumma ja kanaliemi.
  4. Keitä riisiä, kunnes se on 70 % kypsää. Siivilöi riisi ja kaada kulhoon.

KOKOA BIRYANI KERROKSITTAIN

  1. Paista tomaatit voissa isossa padassa. Kaada joukkoon kana ja marinadi. Paista noin 10 min.
  2. Sammuta liesi ja kaada puolet riisistä kanan päälle sekoittamatta.
  3. Lisää kolmasosa sipulista ja yrteistä, näiden tulee riittää vielä 2 kertaan.
  4. Lisää loput riisistä ja taas osa sipulista ja yrteistä.
  5. Sekoita maito ja sahrami ja kaada riisin päälle.
  6. Lisää voita pinnalle, laita kansi päälle ja paista uunissa n. 30-40 minuuttia 180c kiertoilmalla.
  7. Kun ruoka on valmis, annostele lautaselle ja koristele lopulla paistetulla sipulilla ja yrteillä.
Tulosta
Sähköposti
Mitä mieltä olet reseptistä?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Liittyvät reseptit

arvosana (0)
0.0/5
25 min, josta 10 min keittoaikaa
arvosana (0)
0.0/5
arvosana (0)
0.0/5
arvosana (0)
0.0/5
n. 40 minuuttia
arvosana (0)
0.0/5
arvosana (0)
0.0/5
Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi