Kastikekoulu

Muutamia kastiketermejä

Kokoon keittäminen, beurre manié, osanestesuurustus - opi pienessä kastikekoulussamme mitä nämä kastiketermit tarkoittavat.
Kockskolan - några såsiga termer

Beurre manié

Klassinen voi-jauhosuurus. Valmistat sen sulattamalla voita kattilassa miedolla lämmöllä. Ripottele sen jälkeen jauhoja joukkoon, kunnes seos on paksua kuin taikina. Tästä taikinasta voit sitten lisätä nokareita kiehuvaan kastikkeeseen ja sekoittaa, jotta taikina liukenee ja sakeuttaa kastikkeen.

Tummempiin kastikkeisiin voit ruskistaa voin ja jauhot melkein kullanruskeiksi. Silloin Beurre manié saa voimakkaamman, pähkinäisen maun. Suurus voidaan säilyttää jääkaapissa ja käyttää myöhemmin

Osanestesuurustus

Sakeuta kastike lisäämällä suurus loppuvaiheessa. Suurus voidaan valmistaa sekoittamalla pieneen määrään vettä perunajauhoja, arrowjuurta tai maissitärkkelystä. Kaada tai siivilöi suurus kastikkeeseen ja kuumenna koko ajan sekoittaen.

Rasvan lisääminen

Juuri ennen tarjoamista kastikkeeseen lisätään nokare huoneenlämpöistä voita ja sekoitetaan, kunnes voi on sulanut. Kastike saa kiiltävämmän ulkonäön ja maku on pyöreämpi ja herkullisempi.

Kokoon keittäminen

Kastikkeesta haihdutetaan nestettä pois, jolloin maut tiivistyvät. Ammattilaiskokit käyttävät erityisiä kastikekattiloita, ns. sauteuse-kattiloita kastikkeidensa valmistukseen, mutta kotikokit voivat hyvin käyttää tavallisia kattiloita. Kastike keittyy kokoon sitä nopeammin mitä avarampi kattila on.

Relaterade recept

Tyvärr finns det inga relaterade recept till denna produkten.
Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi