Kala- ja äyriäiskoulu

Litteiden kalojen fileointi

Oletko kokeillut itse perata ja fileoida kalaa? Tällöin fileiden rakenteesta tulee kiinteämpää ja lopputulos kutkuttelee makuhermoja tuoreudellaan. Lisäksi se on kestävää, koska kalasta voi tällöin hyödyntää kaiken. Voit esimerkiksi hyödyntää kalan ruhon liemessä tai jauhaa pienet osat kalajauhelihaksi. Litteitä kaloja on nk. kampelakalat, kuten ruijanpallas, kampela, hietakampela, punakampela, mustaeväkampela ja pikkupääkampela.
Kalakoulu litteiden kalojen fileointi

Näin fileoit nk. litteät kalat, kuten kampelan, lahnan ja merianturan:

Vaihe 1

Leikkaa viilto selkäruodon suuntaisesti.

Litteiden kalojen fileointi vaihe 1

 

Vaihe 2

Käännä veitsi ja irrota fileet seuraamalla ruotoja. Leikkaa fileet irti.

Litteiden kalojen fileointi vaihe 2

 

Vaihe 3

Leikkaa selkäruoto irti.

Litteiden kalojen fileointi vaihe 3

Vaihe 4

Poista nahka vetämällä veistä pitkillä viilloilla nahkaa pitkin.

Litteiden kalojen fileointi vaihe 4

Vaihe 5

Putsaa fileet.

Litteiden kalojen fileointi vaihe 5

 

Ajattele kestävästi – hyödynnä kalasta kaikki mahdollinen! Voit esimerkiksi keittää oman kalafondisi – katso täältä miten!

Katso ohjevideomme litteiden kalojen fileointiin!

Relaterade recept

Tyvärr finns det inga relaterade recept till denna produkten.
Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi