Valmistusaika n. 4 tuntia
Ainesosat:
2 kpl tuoreita broilerinrankoja (leikkaa pois fileet ja reidet)
1 kpl keltasipulia
¼ juuriselleriä
1 kpl palsternakkaa
1 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl laakerinlehtiä
5 kpl timjamin oksia
5 kpl kokonaisia valkopippureita
5 kpl persiljan varsia
Valmistus:
- Hakkaa rangat pienemmiksi paloiksi.
- Laita palat suureen kattilaan ja peitä vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada vesi sitten pois. (Saat kirkkaamman fondiliemen, kun suoritat tämän vaiheen.)
- Vaihtoehtoisesti: Paahda rangat uunissa 225 °C:ssa noin 30 min.
- Laita rankapalat suureen pataan tai kattilaan ja täytä vedellä.
- Kuori sipulit ja kasvikset ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Laita kaikki kattilaan, kuumenna ja kuori syntyvä vaahto pois.
- Lisää mausteet ja keitä hiljalleen 3-4 tuntia, samalla vaahtoa kuorien. Siivilöi liemi, heitä pois kananrangat. Jos haluat vielä lisää makua, keitä lientä vielä kokoon.