Tunnista ongelma ja pelasta kastike!
Kastikkeesta tuli mauton
Mausta lorauksella fondia, lisää vaikkapa tippa konjakkia tai soijakastiketta.
Kastikkeesta tuli liian suolainen
Kokeilemisen arvoinen kikka on keittää kastikkeessa 1–2 kuorittua perunaa. Ne imevät itseensä ylimääräisen suolan. Kun suolaisuus on kohdallaan, poimi perunat kastikkeesta.
Kastikkeesta tuli liian vahvaa
Laimenna sopivalla meijerituotteella tai laimennetulla fondilla.
Kastikkeesta tuli liian paksua
Laimenna nesteellä, esim. viinillä, kermalla tai laimennetulla fondilla.
Kastikkeesta tuli liian ohutta
Lisää nokare beurre manié’ta tai tee osanestesuurus sekoittamalla pieneen määrään vettä tai maitoa hieman jauhoja ja vispaa seos kastikkeeseen.
Kastikkeesta tuli paakkuinen
Siivilöi kastike.