Perunaohukaiset ja sitruuna-crème fraîche -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia.
Ainesosat
4
annosta
150 g jauhoperunoita keitettynä ja survottuna
1 kpl kananmunia
1 kpl kananmunan valkuaisia
1 dl kermaa
dl crème fraîchea
rkl Touch of Taste Kasvisfondia
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita, paistamiseen
1 kpl sitruunaa
2 dl crème fraîchea
1 rkl dijon-sinappia
suolaa ja pippuria
sokeria
200 g katkarapuja
erilaisia ituja
Valmistus
Vatkaa keltuaiset, kerma, crème frâiche, jauhot ja mausteet sekä fondi tasaiseksi taikinaksi.
Sekoita joukkoon keitetyt, jäähtyneet ja survotut perunat.
Vispaa valkuaiset sekaisin ja lisää taikinaan. Paista letut voissa.
Pese sitruuna ja raasta kuori. Halkaise sitruuna ja paahda kuumalla pannulla leikkauspinta alaspäin. Sitruunan paahtaminen tuo esiin sitruunan täyteläisen maun.
Purista sitruunamehu kuoriraasteeseen ja jätä maustumaan.
Vispaa crème frâiche ja lisää sitruunamehu ja -kuori joukkoon.
Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja dijon-sinapilla.
Tarjoa ohukaiset katkarapujen, sitruunaisen creme fraichen sekä itujen kanssa.
Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.