- Kuumenna uuni 225 °C:seen.
- Paloittele voi ja laita kulhoon. Lisää jauhot ja sokeri ja nypi murumaiseksi seokseksi.
- Lisää vesi ja vaivaa nopeasti taikinaksi.
- Voitele neljä pientä piirakkavuokaa (halkaisija noin 8 cm).
- Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä, leikkaa irti sopivan kokoiset pyöreät palat ja asettele ne vuokiin. (Taikinan tulee riittää hieman reunojen yli.)
- Laita vuoat kylmään 30 minuutiksi.
- Esipaista pohjia noin 8 minuuttia.
- Poista omenoista siemenkota ja leikkaa kuorimattomat omenat ohuiksi siivuiksi.
- Laita omenasiivut kulhoon ja sekoita joukkoon kaneli ja sokeri.
- Laita noin 1 rkl omenasosetta jokaiselle piirakalle. Asettele sitten omenasiivut kauniisti soseen päälle.
- Paista piirakoita uunissa noin 15 min, kunnes omenat ovat pehmenneet.
- Valuta hunajaa piirakoiden päälle ja paista vielä 5 minuuttia.
- Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Koristele sitruunamelissalla tai mintulla.