Maldom – Assyrialaista/syyralaista kotiruokaa jauhelihalla

0.0/5
Arvosana: 0.0 / 5
(0 ääntä)
Fantastinen resepti todella maukkaaseen assyrialaiseen/syyrialaiseen kotiruokaan – todelliseen juhlaruokaan. Friteeratut kasvikset ladotaan kerroksittain mausteisten jauhelihapihvien kanssa ja paistetaan sitten uunissa herkullisessa tomaattikastikkeessa. Pihvit saavat mukavan maun mm. valkosipulijauheesta, sumakista, timjamista, hienonnetusta punasipulista, ajvarista ja vasikanlihaliemestä. Tarjoillaan riisin kanssa.

Maldom – assyyrilaista/syyrilalaista kotiruokaa jauhelihalla reseptissä suosittelemme Bong Touch of Taste Vasikanfondia korostamaan herkullista makua.

Resepti ja kuva on tuotettu yhteistyössä @maykaskitchen kanssa.

Maldom – Assyrialaista/syyralaista kotiruokaa jauhelihalla

Ainesosat

Noin 1,5 tuntia
6

annosta

3 kpl perunaa, pieneksi puolitettuna
2 kpl tomaattia, viipaloitu
1 kpl munakoiso, leikkaa noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi
2 kpl sivri paprikaa, vihreä
Pihvit   
500 g jauhelihaa
1 tl mustapippurijauhetta
1.5 tl valkosipulijauhetta
1.5 tl sumakkia
1 tl timjamia, kuivattu
1 tl suolaa
1 kpl punasipuli, hienonnettuna
1 rkl ajvar
2 rkl Bong Touch of Taste Vasikanlihalientä
TOMAATTIKASTIKE   
2 rkl tomaattipyreetä
5 dl vettä keitettynä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 kpl valkosipulinkynttä, hienonnettuna

Valmistus

Jauhelihapihvit

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile sitten pihveiksi.

 Vihannekset

  1. Pese ja puolita perunat ja friteeraa sitten kullanruskeiksi.
  2. Leikkaa munakoiso, ripottele pinnalle suola ja anna seistä 30 minuuttia.
  3. Kuivaa munakoisoviipaleet ja paista pannulla kullanruskeiksi.
  4. Aseta paistetut vihannekset talouspaperin päälle, niin että ylimääräinen öljy imeytyy.
  5. Leikkaa tomaatit ja paprikat.

Tomaattikastike

  1. Kaada kattilaan tomaattipuré ja vesi, kiehauta samalla sekoittaen.
  2. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja mausteet.

Kokoaminen

  1. Kokoa noin 34x22 cm kokoiseen uunivuokaan.
  2. Kokoa kerroksittain, pohjalle tomaatti, sitten jauhelihapihvit, munakoisoa ja päälle perunat.
  3. Lisää pinnalle leikattu vihreä sivri paprika.
  4. Kun olet täyttänyt vuoan, kaada tomaattikastike päälle ja peitä foliolla, paista n. 30 min 180-asteisessa kiertoilmauunissa (tai vaihtoehtoisesti 200-astetta normaalissa uunissa ylä- ja alalämmöllä) ja lopuksi 30 min ilman foliota.

Tästä riittää 6-8 henkilölle!

Tulosta
Sähköposti
Mitä mieltä olet reseptistä?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Liittyvät reseptit

arvosana (0)
0.0/5
35 min
arvosana (0)
0.0/5
noin 90 min
arvosana (0)
0.0/5
n. 45 min
arvosana (0)
0.0/5
30 min
arvosana (0)
0.0/5
Fondimme

Bong Touch of Taste

Me Bong Touch of Taste olemme sitä mieltä, että hyvät ja luonnolliset raaka-aineet ovat parhaita mausteita. Klassiset fondimme ovat monipuolisia käyttää ja ne auttavat sinua viimeistelemään ruokasi.

Bong touch of taste Tuottet Häränlihafondi punaviinillä
Bong touch of taste Tuottet Kanafondi
Bong touch of taste Tuottet Vasikanfondi